Kanada, Sağlık Hizmetlerindeki İşgücü Eksikliğini Gidermek İçin Yeni Mülteci Kabul Süreci Başlattı

Kanada sağlıkçı göçmen arıyor

Kanada hükümeti, sağlık hizmetlerinde meydana gelen işgücü eksikliğini gidermek amacıyla yeni bir mülteci kabul süreci başlatmıştır. Hükümet yetkililerinin yaptığı açıklamada, sağlık alanında “eşi görülmemiş eksiklikler” olduğuna dikkat çekilerek, bu sorunu çözmek için ülkenin önde gelen ekonomik göçmenlik programı olan “Ekspres Giriş”te değişiklikler yapıldığı ifade edilmektedir.

Bu program kapsamında doktorlar, hemşireler, diş hekimleri, eczacılar, fizyoterapistler ve göz doktorlarına göçmen vizesi verilecektir. Başvuru kontenjanı ilk etapta 500 kişiyle sınırlı tutulurken, 5 Temmuz’da 1500 kişilik ek kontenjan açıklanacaktır.

Göç Bakanı Sean Fraser, programı duyurarak, “Kanadalılara hak ettikleri kaliteli bakımı sunabilmek için sağlık sistemimizin daha fazla çalışana ihtiyaç duyduğu sır değil” dedi. Sağlık Bakanı Jean-Yves Duclos ise “Hiçbir sektördeki işgücü açığı, sağlıkta olduğu kadar belirgin değildir” şeklinde konuşarak, yurtdışından sağlık çalışanlarının Kanada’ya gelmek istemesi durumunda ikamet başvurularının kolaylaştığını ve daha hızlı ve düzenli bir süreç olduğunu belirtmiştir.