Kanarya Sitesi’nde Sağlamlık Tartışması: Yıkılıp Yıkılmamak Arasında Kalmış Bir Yapı

29 yıllık tapusuz siteye yıkım kararı

Muratpaşa ilçesinin Perge Bulvarı’nda bulunan Kanarya Sitesi’nde, sitenin sahipleriyle arsa sahibi arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle ilginç bir durum ortaya çıktı. Arsa sahibi, sitenin güncel deprem yönetmeliklerine uygun olmadığını ve yakın bir zamanda yıkılması gerektiğini belirtirken, sitenin yönetimi ise ruhsatlı yapı denetim firmalarından aldıkları raporlarla binanın sağlam olduğunu iddia etti.

Kanarya Sitesi, 1975 yılında inşa edilen ve 10 katlı olan bir yapıdır. Ancak 1994 yılında yapılan 33 dairelik blok hiç kullanılmamıştır. Diğer 2 bloktaki 33 daire ise tapu sorunu nedeniyle oturanlara ait değildir. Arsa sahibi P.Ç., binanın sağlam olmadığı ve bir an önce yıkılması gerektiği konusunda daire sahiplerini ve kooperatif yönetimini uyardı.

Konu mahkemeye taşınmış durumda. Kooperatif üzerinden yapılan sözleşmeye göre oturanlar, arsa sahibiyle davalık olmuşlardır. Ancak kooperatif yöneticisi Fatih Karakoç, kendilerine ulaşan tebligatta imza ve kaşe olmadığını, resmi bir evrak niteliği taşımadığını belirtti. Karakoç, “Belediyeye tebligat gönderip göndermediklerini soracağız. Mahkemeye yeniden başvurduk. Belediye de kararı beklemek zorunda kalacak. Eğer her taraftan olumsuz sonuç alırsak yapacak bir şey kalmayacak” diye konuştu.

Kanarya Sitesi halkı ise sitenin güvenli olduğunu düşünerek tahliyeye karşı çıkmaktadır. Ancak arsa sahibinin uyarıları üzerine durumun ne yöne gideceği merak konusu olmuştur. Mahkeme kararının beklenmesi gerekecek gibi görünmektedir.