Kapadokya’daki Otelden Acı Haber: Balayı Yapan Çift Hayatını Kaybetti

Kapadokya'da balayı için gittikleri otelde karbonmonoksit gazından zehirlenmişlerdi! Akbaş çiftinin ölümünde kahreden detay

İstanbul’da geçtiğimiz mart ayında düğünlerini yapan Mutlu ve Kader Akbaş çifti, balayı için Kapadokya’yı tercih etti. Ürgüp ilçesinde bulunan bir otelde konaklayan çift, turizm şirketiyle anlaşarak balon turuna katılmak istedi. Ancak turizm şirketi, 14 Mart sabahı çiftle iletişim kuramayınca durumu otel yetkililerine bildirdi. Otele giden şirket yetkilileri, Mutlu ve Kader Akbaş’ın hareketsiz bir şekilde yattığını tespit etti. Sağlık ekipleri çağrıldı ve çiftin hayatını kaybettiğini belirledi.
Olayın ardından otel sahibi Emin Ağmaz, otel müdürü Tayfun U. ve resepsiyonist Ahmet K. gözaltına alındı. Ağmaz tutuklanırken, diğer iki şüpheli adli kontrole tabi tutuldu. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve 3 sanık hakkında ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 22 yıl 6 ay’a kadar hapis cezası talep edildi.
İddianamede otel sahibi Ağmaz’ın ifadesine yer verilirken, kendisinin tur firmasından gelen görevliyle çiftle iletişime geçemediklerini öğrendiği anda 106 numaralı oda telefonunu aradıklarını, yanıt alamayınca otel müdürüyle birlikte odaya gittiklerini söyledi. Ağmaz, çiftin hareketsiz olduğunu gördüklerinde hemen 112 Acil Servisi’ne ihbarda bulunduklarını belirtti. Ağmaz ayrıca, baca temizliğinin 3-4 ayda bir yapıldığını ama hangi firmanın yaptığını bilmediğini ifade etti.
Bilirkişi raporunda, otelin kazan dairesi ve bacasının doğru bir şekilde kurulum ve bakımının yapılmadığı, uygun uyarı levhalarının ve talimatnamelerin bulunmadığı, duman ve karbonmonoksit detektörlerinin olmadığı belirtildi. Raporda ayrıca, çürük ve eski olan kazan bacasının tamir edilmediği ve personelin gerekli eğitimi almadığı, iş sağlığı ve güvenliği kurallarına uyulmadığı vurgulandı.
Olayın öncesi Kader Akbaş’ın rahatsızlandığı ve sağlık ekibi tarafından hastaneye götürüldüğü, müdahalenin ardından çiftin otele geri döndüğü de belirtildi.
Bilirkişi heyeti raporuna göre, çiftin odaya yerleşmesinin ardından normal bir şekilde dışarı çıktıkları, aynı gün tekrar otele döndüklerinin tespit edildiği ifade edildi. Kader Akbaş’ın gece rahatsızlandığı ve 112 Acil Servis ekiplerinin müdahale etmek üzere geldiği ve hastaneye götürdükten sonra çiftin otele geri döndüğü belirtildi. 106 numaralı oda kapısının açık bırakılıp tekrar kapatıldığından sonra hareket olmadığı ve ölümün çiftin bulundukları tarihten 18 ila 36 saat önce gerçekleştiği tespit edildi.