Kar Yağışı ve Yıldırım Olayları

Kış yüzünü gösterdi

AĞRI VE ERZURUM’DA KAR YAĞIŞI VE YILDIRIMI SONUCU OLAYLAR

Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Baltacık köyünde hayvan otlatan 14 yaşındaki Davut Özalaca, yıldırım düşmesi sonucu yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Aynı olayda birçok koyunun da hayatını kaybettiği öğrenildi. Erzurum’da ise önceki akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağmur gece kar yağışına dönüştü. Hava sıcaklığı sıfırın altında 4 dereceye kadar düşerken, yüksek kesimler beyaz bir örtüyle kaplandı. Kar yağışı sonrasında Palandöken kayak merkezi de beyaza büründü.

Rize, Artvin ve Kastamonu’da kar kalınlığı 20 cm’ye ulaştı ve araçlar yolda kaldı. Çamlıhemşin’de 2 bin 300 rakımlı Yukarı Kavron, Huser ve Palovit yaylaları ile bölgedeki köyler beyaza büründü. Artvin’in Borçka, Şavşat ve Ardanuç ilçelerinde ise önceki gece etkili olan kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde yaşamı olumsuz etkiledi. Kastamonu’da kent merkezinde sağanak yağmur etkili olurken, yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı yaşandı ve kar kalınlığı 10 santimetreye yaklaştı. Bu doğa olayları sonrasında Karayolları ve İl Özel İdare ekipleri karla mücadele çalışmalarına başladı.

Tokat’ta ise sağanak yağışın ardından kar yağışı başladı. Başçiftlik ve Almus ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu ve yüksek rakımlı köy ve yaylalar beyaz bir görünüme büründü. Erzincan’da ise yüksek kesimlerde aralıklı kar yağışı yaşandı ve hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesiyle yollar buzla kaplandı.

Sivas’ta da gece saatlerinde kar yağışı etkili oldu ve Sivas’ın yüksek kesimlerinde beyaz bir örtü oluştu. Yıldız Dağı Kış Sporları ve Turizm Merkezi’nde kar yağışı görülen 2 bin 552 rakımlı kayak merkezi de karla kaplandı. Aynı şekilde Kayseri’de Erciyes Kayak Merkezi’ne mevsimin ilk karı düştü ve pistler beyaza büründü.

Geçtiğimiz gün Kars’ta etkili olan yağmurun ardından kar yağışı geldi ve Kars-Iğdır karayolu ile Digor yolu beyaza büründü. Sarıkamış Kayak Merkezi de kar yağışıyla birlikte beyaz bir görünüme kavuştu.