Karacabey’de Kavga Sonucunda Meydana Gelen Kaza Duruşması Başladı

Kardeşinin kaza yapmasına neden olan sürücüyü bıçaklamıştı... 3 yıl önce de diğer kardeşini kazada kaybetmiş

Karacabey ilçesinin Dağesemen Mahallesi’nde gerçekleşen olay, bir kaza sonucunda başladı. Enes Alptuğ Gültekin isimli sürücü, iddiaya göre karşı yönden gelen Suat Ekmekci’nin otomobiline yol vermeyerek onun kaza yapmasına sebep oldu. Kazada araçlar da hasar görürken, Suat Ekmekci ailesine durumu bildirdi ve olay yerine gittiler. Enes Alptuğ Gültekin’i suçlayarak durdurdukları otomobilde tartışma başladı. Bu sırada Suat Ekmekci’nin ağabeyi, Murat Ekmekci, olay yerine kendi aracıyla gelerek tartışmaya dahil oldu. Tartışma hızla kavgaya dönüştü ve Murat Ekmekci bıçakla Enes Alptuğ Gültekin’i bıçakladı. Gültekin, göğsüne 3 ve sırtına 1 bıçak darbesi alarak yere yığıldı. Tüm bu anlar çevredeki güvenlik kamerasına kaydedildi. Gültekin, yanındaki arkadaşları tarafından Karacabey Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedavi altına alındı. Murat Ekmekçi, olayın ardından gözaltına alındı ve tutuklandı.

Murat Ekmekci’nin üzerine atılı “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapis cezası talebiyle dava açıldı. Duruşmada ilk kez ifade veren Ekmekci, olay günü kardeşinin kendisini arayarak kaza yaptığını ve endişe dolu bir ses tonuyla korktuğunu belirtti. Olay yerine gittiğinde şok olduğunu ve yaşananları inanamayarak izlediğini söyleyen Ekmekci, Enes Alptuğ Gültekin’in kendisine küfrettiğini ve saldırdığını ileri sürdü. Ekmekci, cebindeki bıçağı havaya salladığını ve sonrasını hatırlamadığını ifade etti. Savunma avukatı da önemli bir noktaya dikkat çekerek, olayın meşru savunma ve haksız tahrik kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini ve suçun yaralama olarak değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi.