Karacabey’de Yaşanan İşkence Olayında Tutuklamalar ve Yargılama Süreci Başlıyor

Arkadaş evinde kâbusu yaşatmışlardı! Tüyler ürperten işkencede istenen ceza belli oldu

Karacabey ilçesinde yaşayan Gülistan ve Mehmet Garip Alkaş çifti, geçen haziran ayında haber alamadıkları oğulları Furkan Alkaş’ın, sosyal medyada yayınlanan işkence görüntülerini gördükten sonra polise giderek şikayette bulundu. Furkan Alkaş, kendisine işkence yapıldığını iddia ettiği Soner Kaya’nın evinde bulunduğu bir araştırma sonucunda ortaya çıktı. Bursa ve Balıkesir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Furkan Alkaş’a işkence yaptığı iddia edilen Muhammet Ramazan Batır, Osman Dova ve Soner Kaya’yı tutukladı. Şüpheliler adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Furkan Alkaş’ın, işkenceye uğradığı ortak arkadaşının evinde yaşananlarla ilgili soruşturma tamamlandı. Soruşturmada, Furkan Alkaş’ın Karacabey ilçesinden Bandırma’ya giderken Soner Kaya’nın evine gittiği ve kendi isteğiyle evde bulunduğu, Soner Kaya’nın ise Muhammet Ramazan Batır ile husumeti olan ortak arkadaşını telefonla arayarak durumu bildirdiği ortaya çıktı.

Bunun üzerine Muhammet Ramazan Batır ve Osman Dova evde belirdi. İddianamede, Muhammet Ramazan Batır ve Soner Kaya’nın Furkan Alkaş’ın cüzdanından 2 bin 500 lirayı aldıkları, kendisini dövdükleri ve hakaret ettikleri anların ise Osman Dova tarafından cep telefonuyla kaydedildiği ve sosyal medyada paylaşıldığı bilgisi bulunmaktadır.

Hazırlanan iddianamede, Muhammet Ramazan Batır, Osman Dova ve Soner Kaya hakkında, ‘Gece vakti birden fazla kişi tarafından birlikte konutta veya iş yerinde yağma suçu’, ‘Hakaret’, ‘Özel hayatın gizliliğini ihlal etmek ve özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etmek’ ve ‘Kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak için cebir, tehdit veya hile kullanmak’ suçlarından 4 ila 17 yıl arasında değişen hapis cezaları talep edilmektedir.

İddianame, Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilmiş olup, tutuklu sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacaktır.