Karacaoğlan’ın Anıtmezarı Ciddi Zarar Gördü

Karacaoğlan’ın mezarı viraneye döndü: ‘Bir ayrılık bir yoksulluk bir ölüm’

Karacaoğlan’ın Anıtmezarı İlgisizlik ve Definecilerin Talanıyla Viraneye Döndü

17. yüzyılda yaşamış ve yazdığı şiirler bugüne kadar ulaşan ünlü ozan Karacaoğlan’ın anıtmezarı, 1997 yılında Kültür Bakanlığı ve Mut Belediyesi işbirliğiyle yapılmış ancak ilgisizlik ve bakımsızlık nedeniyle harap durumda bulunmaktadır. Eski Kültür Bakanı İstemihan Talay tarafından ziyarete açılan anıtmezar, kötü hava koşulları ve definecilerin talanı sonucu zarar görmüştür.

Anıtmezarın çevresi defineciler tarafından tahrip edilmiş, zemindeki düzenlemeler kırılmış ve parçalanmıştır. Karacaoğlan Tepesi’nin Dereköy mahallesinde yer alması sebebiyle mahalle muhtarı Bülent Yüksel ve mahalle sakinlerinden Ertan Mergin, anıtmezarı ziyaret ederek deforme olmuş bayrağı değiştirmişlerdir.

Muhtar Bülent Yüksel, “Biz elimizden geldiğince buranın bakımını yapmaya çalışıyoruz. Bayrağı değiştirdik ancak bu yeterli değil. Bu alanda ciddi bir restore çalışmasına ihtiyaç vardır. Defineciler ve hazine avcıları burayı tahrip etmektedir. Buranın bakım ve onarımı için acil bir çözüm bulunmalıdır” şeklinde konuştu.

Karacaoğlan’ın mezarının bulunduğu tepenin karşısında, Karacakız Tepesi’nde ise Karacaoğlan’ın sevgilisi olarak bilinen Karacakız (Elif)’ın anıtmezarı da bulunmaktadır.