Karamollaoğlu: Kudüs Işığında Vahdet Toplantısında Doğru ve Adaletli Düzen İçin Çağrıda Bulundu

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İran Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ‘Kudüs Işığında Vahdet’ başlıklı toplantıya katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Karamollaoğlu, konuşmasında Gazze’de yaşanan soykırımın insanlık adına büyük bir utanç olduğunu vurgulayarak, “İsrail’in masum insanları alçakça katletmesine sessiz kalmamalıyız” dedi. Hastanelerden ibadethanelere kadar hedef alınan saldırıları eleştiren Karamollaoğlu, uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmasını sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, İslam ülkelerinin zulme karşı yeterince tepki göstermediğine dikkat çekerek, “Ticarî kaygılar yerine insanî, vicdanî ve İslami değerlerle hareket etmeliyiz” ifadesini kullandı.

Karamollaoğlu, bugünkü düzenin adil olmadığını ve yeni bir dünya vizyonuna ihtiyaç duyulduğunu belirterek, İslam ülkelerinin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. İslam alemi olarak bir araya gelerek, değerlerinden güç alarak yeni bir diriliş hareketi başlatmanın önemini vurgulayan Karamollaoğlu, “D-8’in canlandırılması ve İslam ülkelerinin iş birliği yapması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Zulme karşı susmak yerine birlik olmalıyız” şeklinde konuştu.

Karamollaoğlu, hak ve adalet temelli bir medeniyetin inşası için D-8’in güçlendirilmesi gerektiğini belirterek, “D-8, adil bir dünya düzeninin ilk adımıdır ve devam ettirilmelidir. Eğer D-8’in devamı sağlansaydı, Filistin gibi mazlum coğrafyalar bugün bu kadar terk edilmiş olmayacaktı” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Kudüs ve Gazze’nin özgürlüğü için bir araya gelmenin zorunlu olduğunu belirten Karamollaoğlu, “Zulme son vermek için birlik olmalıyız. Yeni bir dünya inşa etme vakti gelmiştir. Cenab-ı Allah, mazlumların yardımcısı olsun ve Kudüs ile Gazze’nin özgürleşmesini nasip eylesin” dedi.

Saadet Partisi lideri Karamollaoğlu: Zaman, Kudüs için bir araya gelme zamanıdır

Saadet Partisi Lideri Karamollaoğlu, ‘Kudüs Işığında Vahdet’ Toplantısında Konuştu

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, İran Büyükelçiliği tarafından düzenlenen ‘Kudüs Işığında Vahdet’ başlıklı toplantıya katıldı. Karamollaoğlu, burada yaptığı konuşmada, Gazze’de yaşanan soykırımın tüm insanlığın gözü önünde cereyan ettiğini vurgulayarak, “İsrail 7 Ekim’den bu yana masum insanları alçakça katletmektedir” dedi. Hastaneler, ambulanslar, ibadethaneler ve okulların dahi hedef alındığına dikkat çeken Karamollaoğlu, uluslararası toplumun sessiz kalmasını eleştirdi. İslam ülkelerinin zulme yeterince tepki göstermediğini ifade eden Karamollaoğlu, “insanî, vicdanî ve İslami kaygılar yerine ticarî kaygılarla hareket edildiğini” dile getirdi.

İslam Alemi Bir Araya Gelerek Dirilmelidir

Karamollaoğlu, Filistin’de ve dünya genelinde yaşanan hadiselerin mevcut düzenin iflasını ortaya koyduğunu belirterek, İslam ülkelerinin her alanda iş birliği yapması gerektiğini vurguladı. “Bugünkü düzen adil değildir. Yeni bir dünya vizyonuna ihtiyaç vardır. Hakk’ın hakimiyeti ve adil bir düzenin tesis edilmesi için mücadele etmeliyiz” diyen Karamollaoğlu, “İslam alemi olarak bir araya gelmeli, güçlerimizi birleştirmeliyiz. Değerlerimizden ilham alarak yeni bir diriliş hareketi başlatmak hepimizin sorumluluğudur. D-8’in canlandırılması ve İslam ülkelerinin her alanda iş birliği yapması gerekmektedir. Ya birlik olacağız ya da zulme seyirci kalacağız” şeklinde konuştu.

D-8’in Güçlendirilmesi Gerekmektedir

Hak ve adalet temelli bir medeniyetin inşası için D-8’in güçlendirilerek, yeni ve daha kapsamlı yapıların oluşturulması gerektiğini söyleyen Karamollaoğlu, “D-8, hak merkezli bir dünya düzenine doğru atılmış bir ilk adımdır. Ancak maalesef D-8’in devamı getirilmemiştir. Eğer D-8’in devamı sağlansaydı, Filistin gibi yerler bugün böyle terk edilmiş olmayacaktı” diye konuştu.

Kudüs ve Gazze için Bir Araya Gelme Zamanı

Karamollaoğlu, Kudüs ve Gazze’nin özgürlüğü için bir araya gelme zamanının geldiğini belirterek, “Zulüm düzenine son vermek mecburiyetindeyiz. Yeni bir dünya kurma zamanı gelmiştir. Kudüs için bir araya gelme vaktidir. Cenab-ı Allah, mazlumların yüzünü güldürecek gelişmelere vesile eylesin. Kudüs’ün ve Gazze’nin özgürlüğünü nasip eylesin” şeklinde konuştu.