Karataş Turizm Festivali ve Lezzet Rotaları

Eşsiz Adana lezzetleri ülkeye ve dünyaya bir kez daha sunuldu

ARATAŞ’I GEZDİLER

Festivalin kapsamında şehre gelen ziyaretçiler, Adana’nın önemli turizm merkezlerinden olan Karataş’ı yakından tanıma şansı buldular. Karataş ilçesinde bulunan mavi yengeç ve deniz mahsulleri üretim çiftliğini ziyaret eden misafirler, Karataş Kaymakamı Necati Aktan ve Belediye Başkanı Ali Bedrettin Karataş tarafından karşılandı. Türkiye’nin en büyük lagünü Akyatan Dalyanı’na yapılan ziyaretin ardından, mavi yengeç üretim tesisi hakkında bilgi alan grup, Magarsus antik kenti kazı alanını gezdi.

Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, şehrin turizm potansiyelini ve gastronomi alanındaki çalışmalarını anlatarak, “Adana’yı turizm potansiyelini yılın 365 gününe yaymak istiyoruz. Gastronomi turizmi, Adana’nın en önemli güçlü yönlerinden biri. Hatay, Antep ve Adana üzerine odaklanan bir gastronomi rotası oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

Festival kapsamında gerçekleştirilen panellerde Adana’nın gastronomi zenginliği ve turizm potansiyeli ele alındı. Açılış konuşmasını Adana Valisi Yavuz Selim Köşger ve Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın yaptığı panellerde, bölgesel gastronomi destinasyonları ve yerel yönetimlerin rolü üzerine görüşler paylaşıldı.

Festivalin üçüncü gününde düzenlenen etkinlikler arasında yerel lezzetlerin tanıtımı, genç şefler yarışmaları ve atölye çalışmaları büyük ilgi gördü. Gala yemeği ise Adana Müzesi’nde gerçekleştirilerek, bölgeye ait yöresel lezzetlerin sunulduğu bir akşam ile son buldu.