Karate Şampiyonu Dilara Bozan: Azim ve Başarı Öyküsü

Gururumuzsun Dilara öğretmen

Dilara Bozan: Karate Arenasında Parlayan Yıldız

Hırvatistan’da düzenlenen 59. Büyükler Avrupa Karate Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak ‘kadınlar bireysel kata’ kategoride Türkiye’ye ilk birinciliğini yaşatan Dilara Bozan, spor kariyeri hakkında samimi açıklamalarda bulundu.

İstanbul Kağıthane Zuhal Ortaokulu’nda beden eğitimi öğretmenliği yapan Avrupa Şampiyonu milli sporcu Dilara Bozan, spor macerasına 6 yaşında yaşadığı bir olayla başladığını belirtti. Okul arkadaşının gözüne kalem batırması sonrasında kendini koruma isteğiyle karateye başlayan Bozan, akran zorbalığıyla mücadele ederken sporu keşfettiğini aktardı.

Dilara Bozan, madalyalarıyla dolu dolu bir kariyere sahipken, sıkı çalışma ve azimle başarılara imza attığını vurguladı. Bugüne kadar uluslararası arenada birçok madalya kazanan Bozan, 2020 Tokyo Olimpiyatları’nda 5’incilik elde etmişti. Hırvatistan’ın Zadar kentinde düzenlenen Avrupa Karate Şampiyonası’nda bir kez daha şampiyonluğa ulaşan Bozan, başarılarının arkasındaki güçlü iradeyi öğrencileriyle paylaşmanın heyecanını yaşadığını belirtti.

Bozan, “Altın madalyayı okula, öğrencilerime götürmek için can atıyorum. Muhtemelen öğretmenleri başarılı olduğu için sevinçten havalara uçacaklardır. Madalyamın başarı için yıllarca çalışıp bekleyen tüm çocuklara ilham olmasını isterim. Pes etmeden hedeflerimize yürümeliyiz” dedi.

Dilara Bozan, kariyerinin zorluklarla dolu olduğunu ancak hiçbir zaman pes etmediğini ve azminden ödün vermediğini aktardı. Kendi yaşadığı zorbalık ve yenilgilerden güç alan Bozan, Türk sporuna ve gençlere ilham olmayı hedeflediğini ifade etti. Türkiye Karate Milli Takımı, 59. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası’nda toplam 12 madalya kazanarak takım halinde Avrupa birinciliğini elde etti.