Kargo Şirketindeki İşçi, Kadınlara İşkence İddialarıyla Gündemde

Kayseri'de 'falaka' davası sanığının cezasına itiraz

Kargo şirketinde çalışan Erkan T., iddialara göre maddi durumu iyi olmayan kadınları evine çağırıyor ve onlara falaka işkencesi uyguluyor. Kadınlardan bazılarına “güzel” derken diğerlerine ise “çirkin” diyor ve buna göre ödeme yapıyor. Bu işkence anları aynı zamanda kayıt altına alınıyor ve Erkan T. başka kadınlara da bu videoları gönderiyor. Ancak suç duyurusu üzerine gözaltına alınan Erkan T., adli kontrol kararı ile serbest bırakılıyor.

Erkan T. hakkında açılan kamu davasında eşi H.T.’ye eziyet çektirme suçundan ceza istenirken, müstehcenlik suçundan beraat ediyor. Ancak önemli bir gelişme yaşanıyor ve dosya Kayseri Bölge Adliye Mahkemesi’ne gönderiliyor. Adliye Mahkemesi, inceleme sonrasında verilen cezanın hukuka aykırı olduğunu belirterek kararı bozuyor ve dosyayı yeniden yerel mahkemeye gönderiyor.

Yeniden yargılama sürecinde Erkan T.’nin avukatı, suçun unsurlarının oluşmadığını ve müvekkilinin videoyu kendi telefonunda taşımadığını savunuyor. Mahkeme, Erkan T.’yi müstehcenlik suçundan suçlu buluyor ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek 1 yıl 6 ay 22 gün hapis cezası veriyor.

Erkan T., söz konusu videolarda zorlama olmadığını iddia ediyor ve eşi de şikayetçi olmadığını belirtiyor. Kadın, videonun bir fantezi amaçlı yapıldığını ve acı çekmediğini ifade ediyor. AhmetBozkurt, avukat olarak karara itiraz ediyor ve dosyayı ağır ceza mahkemesine taşıyor. Bozkurt, delillerin usulsüz elde edildiğini ve davanın zaman aşımına uğradığını öne sürerek müvekkilinin cezalandırılmaması gerektiğini belirtiyor. Kayseri 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi, itirazı değerlendirerek dosyada inceleme yapacak.