Kars Köyünde Besicilik Yapan Erol Çolak’ın Büyük Satışı

Tam 1 ton 150 kilo! 'Şahmurat' 300 bin liraya satıldı

Kars’ta Besicilik Yapan Erol Çolak’ın Özenle Büyüttüğü ‘Şahmurat’ Adlı Boğa 300 Bin Liraya Satıldı

Kars’a bağlı Kümbetli köyünde besicilik yapan Erol Çolak, 2 yıl önce Fransız Şarole ırkı boğaya ‘Şahmurat’ ismini vererek beslemeye başladı. Kurban Bayramı için satışa çıkardığı boğayı iş insanı Kenan Kılıç, 300 bin lira karşılığında satın aldı.

Çolak, 2 yıl boyunca özenle bakımını yaptığı ve ağırlığı 1 ton 150 kilogramı bulan ‘Şahmurat’ isimli boğanın günlük 30 kilogram yem tükettiğini belirtti. Boğanın Fransız Şarole babası ve Norveç kırmızısı annesinden melezlendiğini ifade eden Çolak, “Herkese önerim; böyle hayvanlar beslesinler. Çünkü hem randımanlı hem daha kaliteli hem de et kalitesi daha yüksek oluyor” şeklinde konuştu.

Bakıcı Şaban Çetinkaya ise boğaya ayda bir banyo yaptırdığını ve özenle bakımını gerçekleştirdiğini belirterek, “‘Şahmurat’a çocuğum gibi bakıyordum. Ayda bir kez banyosunu yaptırıyordum. Tımarını yapıp, temizliğini hiç aksatmıyordum. Kendi ev hayvanımız olduğu için boğamızdan ayrılacağım için çok üzüntülüyüm, çok da duygulandım. Bebek gibi baktım ve çocuğumdan da üstün tuttum” dedi.

Kenan Kılıç ise ‘Şahmurat’tan yaklaşık 730 kilogram et verimi beklediklerini ifade etti. 1 ton 150 kilogram ağırlığındaki boğanın kalitesi ve görünümüyle dikkat çektiği belirtildi.