Kartalkaya’da Yeni Yıl Coşkusu: Doluluk Oranları Artarken Uludağ Kar Beklentilerini Karşılamıyor

Kayak merkezleri doldu taştı: Kartalkaya yeni yıla hazır

Kartalkaya, Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezlerinden biri olarak, kayak severlerin yeni yılı karşılamak için tercih ettiği bir nokta oldu. Yapay kar sistemleriyle donatılan otellerin pistlerinde, kar kalınlığı neredeyse bir metreye kadar çıktı. Yeni yıl tatilinin haftasonuna denk gelmesiyle birlikte pistlerin açık olması, otellerin rezervasyonlarında %80 doluluk oranını tetikledi. Son günlerde gelen tatilcilerle birlikte otellerin tamamen dolacağı öngörülüyor. 2 bin rakımlı Kartalkaya’ya gelen kayak severler, kayak ve snowboard yapmanın keyfini pistlerde çıkarıyor. Yılbaşı gecesi için oteller, özel eğlence programlarıyla müşterilerine unutulmaz anlar yaşatmayı planlıyor.

Kartalkaya’da bulunan bir otelin hemen yanında yer alan lüks dağ evlerinden ikisi, yılbaşı için kiralandı. Geceliği 300 bin TL olan bu lüks dağ evlerinde en az üç gece konaklama zorunluluğu bulunuyor ve bu süre için 900 bin TL ödenmesi gerekiyor. Kayak merkezindeki lüks otele helikopterle gelen bazı misafirler ise özellikle dikkat çekiyor.

Kayak merkezinde bulunan lüks bir otelin sunmuş olduğu yiyecek ve içecek fiyatları da oldukça yüksek. Bir şişe su 250 TL, bir bardak çay 200 TL, küçük ayran 180 TL, tost 450 TL ve bazı alkollü içkiler ise 40-50 bin TL arasında değişen fiyat etiketleriyle satılıyor.

Diğer bir önemli kayak merkezi olan Uludağ ise kar eksikliğiyle karşı karşıya. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle beklenen kar yağışı gerçekleşmedi. Uludağ’da kar kalınlığı sadece 3 santimetre olup, hava sıcaklığı en yüksek 10 ve en düşük 2 derece ölçüldü.