Kaş Adliyesi’nde Tuvalet Tartışması

Antalya'da başsavcı ile avukat arasındaki 'tuvaleti kullanma' tartışmasında kilit hamlesi

Kaş Adliyesi’nde 16 Mayıs saat 17.00 sıralarında yaşanan olayda, avukat Hakan Tüzen ile Başsavcı Gökhan Feyzoğlu arasında tuvalette tartışma çıktı. Avukat Tüzen, başsavcı tarafından zorla dışarı çıkarıldığı iddiasını içeren bir tutanak hazırladı. Görgü tanığı avukatların imzalarını taşıyan tutanakta yaşanan tartışma detaylarıyla anlatıldı. Tüzen, başsavcının talimatıyla koruma polisinin kendisini zorla dışarı çıkardığını ifade etti.

Başsavcı Feyzoğlu ise Hakimler ve Savcılar Kurulu’na gönderdiği tutanakta, tuvaletin adliye personeline ait olduğunu belirten bir savunmada bulundu. Yıllardır avukatlar ve personelin birlikte kullandığı tuvaletin tartışması Türkiye gündemine taşındı ve 17 Mayıs’ta avukatlar, baro odasında bulunan anahtarla tuvaleti sorunsuz kullanabildi. Aynı gün Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez, TBB Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Bozkurt, baro yönetimi ve çok sayıda avukat, Kaş Adliyesi önünde basın açıklaması yaparak konuya dikkat çekti.

Hafta sonu tatilinin ardından 20 Mayıs’ta Kaş Adliyesi’ne gelen avukatlar, ellerindeki anahtarla tuvaleti açamadı. Kapı kilidinin değiştirilmesi nedeniyle tuvaleti kullanamayan avukatlar, olayı Antalya Barosu aracılığıyla TBB’ye iletti. TBB yönetimi ise tuvalet sorununun çözümü için Adalet Bakanlığı nezdinde görüşmeler başlattı.

ŞAŞIRTAN HAMLE

Avukat Hakan Tüzen’in, “Yıllardır avukatlar ve adliye personeli birlikte kullanmaktadır” sözleri, Antalya Barosu Başkanı Hüseyin Geçilmez tarafından desteklendi. Geçilmez, olayın sadece bir tuvalet meselesi olmadığını vurgulayarak, başsavcı ile avukatlar arasındaki ego mücadelesinin olduğunu belirtti. Güvenlik kamerası görüntülerinde de avukatın zorla dışarı çıkarıldığının açıkça görüldüğünü ifade etti.