Kastamonu’da meydana gelen otobüs kazasında 6 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda yaralı var

Yine yolcu otobüsü yine kaza: 6 ölü 33 yaralı

İstanbul’dan Sinop’un Ayancık ilçesine sefer yapan Türkay firmasına ait 34 ESY 73 plakalı yolcu otobüsü, dün sabah erken saatlerde Kastamonu Taşköprü’de kar yağışının etkisiyle kontrolünü kaybederek tarlaya devrildi. Olayın ardından jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri hızla olay yerine sevk edildi. Kazada Niyazi Ersoy, Mevlüt Karakuş, Şerafettin Öz, Selfet Ersoy, Hikmet Sürücü ve Naime Karakuş hayatını kaybetti, 33 kişi de yaralandı. Yaralılar derhal hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Araç üzerinde yapılan incelemede, kış lastiği olduğu tespit edildi. Olayın ardından Kastamonu Valisi Meftun Dallı, “Araştırmalar devam ediyor. Yolda tuzlama çalışması yapıldı ve önlemler alındı, ancak tuzun bazı noktalarda yetersiz olabileceği düşünülüyor. Buralarda buzlanma meydana gelmiş olabilir.” şeklinde açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da olayla ilgili olarak sosyal medya üzerinden “Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Sürücülerimize sesleniyorum; aşırı hız ve dikkatsizlik büyük acılara neden olabilir. Lütfen trafik kurallarına uyalım.” ifadelerini paylaştı. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise bu olayla ilgili olarak 2 cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini duyurdu.

Ayrıca, İstanbul Kadıköy Belediyesi’ne ait olan 34 RT 099 plakalı yolcu otobüsü, Sivas’taki bir cenazeden dönenleri taşırken kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Otobüs şarampole devrildi ve içerisinde bulunan 40 kişiden 14’ü yaralandı. Kazada yaralanan şoför Ensar Pehlivan, “Araba yokuştan çıkarken durdu, geri geri kaymaya başladı” şeklinde açıklama yaptı.

Başiskele, Kocaeli’de dün gece saatlerinde Ankara istikametinde seyreden 41 APU 450 plakalı otomobil, yol ayrımındaki bariyere çarptı. Çarpmanın etkisiyle otomobil yaklaşık 100 metre sürüklendikten sonra durabildi. İbrahim Uyanık ve arka koltuktaki yolcu Abdullah Yabar hayatını kaybederken, diğer yolcu Caner Ö. yaralandı.

Zonguldak-Ankara yolunda ise Savaş Eroğlu’nun kontrolündeki 67 ZK 679 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu 15 metre yükseklikteki istinat duvarından anayola düştü. Olay yerine sağlık, polis, jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Sedat Ermiş ve Özkan Eliusta olay yerinde hayatını kaybetti, sürücü Savaş Eroğlu ise yaralandı.