Kayseri’de Korkunç Cinayet Skandalı Deşifre Oldu

Ağabeyini ve yengesini öldüren katilin 34 yıl önce kız kardeşini de öldürdüğü ortaya çıkmıştı! Bakanlık davaya müdahil olacak

Kayseri’de Kayıp Çiftin Cesetleri Tandırda Bulundu

Kocasinan ilçesi Emmiler Mahallesi’nde yaşayan ve boşandıktan sonra yeniden bir araya gelen Mehmet Turhan ve Firdevs Öztürk çifti, 19 Mayıs 2021 tarihinde kaybolduğunda, çocuklarının kayıp ihbarı üzerine polis çalışma başlattı.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, çiftin bulunması için yakınlarıyla iletişime geçti. Polis, kayıp Mehmet Turhan’ın kardeşi Yusuf Turhan’ı çelişkili ifadeleri üzerine takibe aldı. Polis, Yusuf Turhan’ın evinin yanına yeni tandır yaptırdığını belirledi ve kadavra köpeği eşliğinde burada arama yaptı. Beton dökülen tandırda çiftin cansız bedenleri bulundu. Tandırı açan ekipler, 22 gün sonra kaybolan Mehmet Turhan ve Firdevs Öztürk’ün cesetlerini çuvallarda buldu.

Olayın ardından Yusuf Turhan ile eşi Nejla Turhan ve oğlu Bedirhan Turhan gözaltına alındı. Yusuf Turhan ve oğlu Bedirhan Turhan tutuklandı, Nejla Turhan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yerel mahkeme tarafından Yusuf Turhan’a ‘Kardeşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, yengesine karşı eyleminden dolayı da ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası verildi. Bedirhan Turhan ise 2 kişiyi öldürmekten 2 kez müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Tutuksuz sanık Nejla Turhan ise delil yetersizliğinden beraat etti.

Havva Turhan’ın Öldürülmesine Dair Yeni Dava Açıldı

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, en son 1990 yılında görülen ve bir daha haber alınamayan Havva Turhan’ın öldürüldüğü iddiasıyla ağabey Yusuf Turhan hakkında ‘Yakın akrabayı kasten öldürme’ suçundan dava açıldı. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Turhan hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

İddianamede, Yusuf Turhan ve yengesi tarafından öldürülen ağabeyi Mehmet Turhan’ın yazdığı mektuba da yer verilerek, davadaki gelişmeler aktarıldı.

Şüpheli Yusuf Turhan suçlamaları kabul etmeyerek, ifadesinde öldürmediğini ve suçlamaların iftira olduğunu belirtti. Olayla ilgili detaylar ve mahkeme süreci devam ediyor.