Kemerburgaz Kaza Olayı ve DHA’nın Açıklamaları

Eylem Tok vakasıyla ilgili DHA’dan açıklama

Kemerburgaz’daki Talihsiz Kaza Hakkında DHA’nın Açıklamaları

Kemerburgaz’da meydana gelen ve Oğuz Murat Aci’nin vefatıyla sonuçlanan üzücü kaza hakkında DHA muhabiri Rojda Altıntaş’ın iddiaları gündeme gelmiştir. DHA Genel Yayın Yönetmeni, Altıntaş’ın şaşırtıcı açıklamaları karşısında şaşkınlık yaşadığını belirtti ve Altıntaş’ın son günlerde telefonlara yanıt vermediğini ifade etti.

Kaza anından itibaren DHA olarak olayı takip ettiklerini ve haber yaptıklarını belirten kaynak, olayın diğer medya kuruluşları tarafından da sürekli gündemde tutulduğunu vurguladı. Kanal D’in olayla ilgili özel görüntülere ulaşarak ilk haber yapan medya kurumu olduğu, CNN Türk’ün defalarca baba Özer Aci’yi yayınladığı ve Hürriyet’in de konuyu günlerce manşetten verdiği belirtildi.

“Demirören Medya’nın konuyu kararlılıkla takip etmesi ve fikri takibi yapması, olayın kamuoyunda geniş yankı uyandırmasında önemli bir etken oldu” denildi.

DHA muhabiri Rojda Altıntaş’ın kayıtlara geçen telefon görüşmelerini açıkça paylaşması gerektiğini belirten kaynak, Altıntaş’ın herhangi bir baskı altında olmadığını ve haberlerine devam edeceğini vurguladı. Ayrıca, Altıntaş’a işine geri dönüp görevine devam etmesi için çağrıda bulunuldu.

Meslek hayatı boyunca pek çok farklı medya kuruluşunda görev yapan Rojda Altıntaş’a ve kamuoyuna duyurulur.