Kestel’de Meydana Gelen Kazada 3 Genç Hayatını Kaybetti, Sürücü Tutuklandı

Doğum gününü kutlayan Eda ve 2 arkadaşı hayatını kaybetmişti... Kuzen hakkındaki gerçek ortaya çıktı

15 Ekim’de saat 01.00 sıralarında Kestel ilçesinde bir kaza meydana geldi. Eda Baykay, doğum gününü arkadaşları Sıla Çelik ve Sinan Karakuş ile kutlamak için 16 AFT 818 plakalı araçta İnegöl ilçesine gitmek üzere yola çıktı. Araç, aşırı hız nedeniyle Ankara Bulvarı Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi mevkisinde kontrolünü kaybetti ve savrularak 50 metre ilerledikten sonra yol kenarındaki boş araziye düştü. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi yönlendirildi.

Eda Baykay, Sıla Çelik ve Sinan Karakuş, araçta sıkışarak hayatını kaybetti. Adem Duran ise itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı ve ilk olarak Kestel Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ardından Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi.

Kazadan bir saat önce Eda Baykay, sosyal medya hesabından doğum günü kutlamalarının videosunu paylaşmış. Güvenlik kamerası görüntülerinde ise iddiaya göre aşırı hızla seyreden aracın kontrolünü kaybederek beton aydınlatma direğine çarptığı ve ardından boş araziye düştüğü anlar yer alıyor.

Eda Baykay ile Sıla Çelik’in cenazeleri Bursa’da, Sinan Karakuş’un ise Samsun’da defnedildi.

Kazayla ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan Adem Duran’ın alkollü olduğu belirlendi. Duran, ifadesinde önüne çıkan araca çarpmamak için direksiyonu kırdığını ve bu sırada kontrolü kaybettiğini söyledi. Eda Baykay’ın teyzesinin oğlu olan Adem Duran, hastanedeki tedavisinin ardından tutuklandı, çünkü kaza sonucunda bilinçli taksirle ölüme neden olduğu suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.