Kestel’de Meydana Gelen Trajik Kazada Hayatını Kaybeden Gençler İçin Adalet Aranıyor

Doğum günü kutlaması felaketle sonlanmıştı... Eda ve 2 arkadaşının öldüğü kazada sanık sürücüden dehşete düşüren itiraf

Kestel ilçesinde meydana gelen kazada, 15 Ekim 2023’te saat 01.00 sıralarında yaşanan bir trajedi sonucunda, Eda Baykay ve arkadaşları olan Sıla Çelik, Sinan Karakuş ve Adem Duran’ın hayatları acı bir şekilde son buldu. Eda Baykay ve arkadaşları, doğum gününü kent merkezinde kutladıktan sonra İnegöl ilçesine gitmek için yola çıktılar. Ancak Adem Duran’ın kullandığı otomobil, aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkarak bir kazaya yol açtı. Otomobil, Ankara Bulvarı Barakfakih Organize Sanayi Bölgesi mevkisindeki trafik levhasına çarparak yol kenarındaki boş araziye düştü.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Maalesef, yapılan kontrollerde Eda Baykay, Sıla Çelik ve Sinan Karakuş’un hayatını kaybettiği belirlendi. Adem Duran ise itfaiye ekiplerinin yardımıyla kurtarılarak tedavi altına alındı.

Kazadan 1 saat önce sosyal medya hesabından paylaşım yapan Eda Baykay’ın ölümü daha da üzücü bir hale getirdi. Videoda, doğum günü pastasıyla birlikte arkadaşlarıyla eğlendiği görülüyor.

Güvenlik kamerası görüntüleri de kazanın nasıl gerçekleştiğini ortaya koydu. Aşırı sürat yapan ve makas atan sürücünün kontrolünü kaybeden otomobil, beton aydınlatma direğine çarptıktan sonra yol kenarındaki boş araziye düştü. Maalesef, kaza sonucunda Eda Baykay ve arkadaşları hayatlarını kaybettiler.

Kazanın ardından Adem Duran alkollü olduğu tespit edildi ve gözaltına alındı. Adem Duran, ifadesinde, kazanın diğer bir aracın ani bir şekilde önüne çıkması sonucunda meydana geldiğini söyledi. Ancak soruşturma devam ediyor ve Adem Duran hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Mahkeme sürecinde Adem Duran, olaydan bir saat önce alkollü olduğunu itiraf etti. Ancak, aracı kullanırken bilinci yerinde olduğunu iddia etti. Maalesef, emniyet kemerlerinin takılı olmadığı ortaya çıktı ve bu da kazanın daha da üzücü bir hale gelmesine sebep oldu.

Şüphesiz ki, bu trajik kaza birçok insanı derinden etkiledi. Adem Duran’ın mahkeme süreci devam ediyor ve kazada hayatını kaybedenlerin aileleri gereken adaletin sağlanmasını istiyor. Bu tür trajik olaylar, trafik kurallarına uymanın ve güvenli bir şekilde seyahat etmenin önemini bir kez daha hatırlatıyor.