“Kılıçdaroğlu, CHP İlçe Başkanlarıyla Parti Stratejilerini Gözden Geçirdi”

Kılıçdaroğlu: Çok badire atlattık umutsuzluğa kapılmayın

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı başkanlığında parti genel merkezinde düzenlenen toplantıda ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda yapılan açıklamalara göre, Kılıçdaroğlu, son seçimlerde az oy aldıkları bölgelere daha fazla odaklanmalarını istedi. “Özellikle çok az oy aldığımız yerlere odaklanın. Özel olarak o bölgelere giderek, tek tek insanlara ulaşarak partimizi anlatmalıyız” dedi. Kılıçdaroğlu ayrıca, “ortak söylem” vurgusu yaparak, parti söylemlerini daha fazla duyurmak için sokağa çıkıp tekrar tekrar anlatmaları gerektiğini de belirtti. 

Ayrıca, toplumdaki odak gruplara yönelik özel çalışmalar yapılmasını isteyen Kılıçdaroğlu, özellikle muhafazakar kesimdeki partiye yönelik yanlış algıları ortadan kaldırmaları gerektiğini ifade etti. “Camileri yıktılar, yaktılar” gibi algıların yerine geçerli bilgileri sunmaları gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu ayrıca yerel seçimlere de değinerek, umutsuzluğa kapılmadan ve çok çalışarak hedeflerine ulaşacaklarını vurguladı. Bu hafta sonu Ankara örgütünün yeni yöneticilerini belirleyecek kurultaylarını tamamlayacak olan Kılıçdaroğlu’nun, önümüzdeki hafta akşam yemeğinde yeni yöneticilerle bir araya geleceği de bildirildi.

Öte yandan, Kemal Kılıçdaroğlu toplantıda parti olarak sosyal demokrasiyle ilgili birçok kitabı Türkçeye çevirip yayınladıklarını ancak kimsenin bu kitapları okumadığından yakındı. Kılıçdaroğlu, bu kitapların kesinlikle okunması gerektiğini dile getirdi.