Kılıçdaroğlu, CHP Meclis Grubu Toplantısında İttifak Arayışını Vurguladı ve Kadın Temsiliyetine Özeleştiri Yaptı

Özel: İttifakı tabana yayacağız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dünkü Meclis grubu toplantısında, Cumhur İttifakı’na karşı tüm muhalefetin bir araya gelmesini ve yerel seçimlerde işbirliği yapılmasını desteklediğini belirtti. Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret ettiklerini ve İYİ Parti’nin 81 ilde aday çıkarma kararlarından haberdar olduklarını sorduklarını ifade etti. Kararın Genel İdare Kurulu’na götürüleceğini söyleyen Kılıçdaroğlu, GİK’in tek başlarına seçimlere girmek yönünde karar aldığını açıkladı. Kılıçdaroğlu, CHP’nin İYİ Parti ile geçmişte önemli işbirlikleri yaptığını ve iyi insanların partisi olduğunu vurgulayarak, eski dosttan düşman olmayacağını söyledi. İttifak arayışının toplum tabanına yayılacağını ifade eden Kılıçdaroğlu, halkı ranta ve talana karşı, halkçı belediyecilikte birleşmeye davet etti.

Meclis grubu toplantısında, CHP’ye dönen Tanju Özcan’ın da yer aldığını belirten Kılıçdaroğlu, yurtlarda yaşanan olaylara dikkat çekti. Asansör kazaları ve yemekten zehirlenmeler gibi sorunların devam ettiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, Türkiye genelindeki KYK yurtlarını denetlemek ve öğrencilerin sorunlarını dinlemek için bir komisyon oluşturduklarını duyurdu. Ayrıca, gençlik kollarıyla birlikte şikayet hattı ilan edeceklerini ve sorunların çözümü için müdahalede bulunacaklarını belirtti.

Kılıçdaroğlu, konuşmasında memurlara kira yardımı talebinde bulunarak, BDDK’nın kurulunu taşımadan önceki dönemde İstanbul’da yaşamak için ek ödenek taleplerinin olduğunu ifade etti. İstanbul ve diğer kentlerde memur ve işçilere kira yardımı yapılması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, ayrıca emeklilere de asgari ücret kadar ücret verilmesi gerektiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu ayrıca kadınların eşit temsiline ilişkin özeleştiri yaparak, Meclis’in kadın temsiliyetinin düşük olduğunu ve bunun değiştirilmesi gerektiğini ifade etti. Kadının eşit temsilini savunmanın ve hayata geçirmenin önemine değinen Kılıçdaroğlu, bu şekilde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e layık olunabileceğini söyledi.