Kılıçdaroğlu, CHP’de Cinsiyet Eşitliği İçin Kadın Kollarının Talepleriyle İlgileniyor

CHP’li kadınlar eşit hak ve yetki istedi... Kadın kotasına fermuar sistemi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadın Kolları Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen “Eşitlik Gelecek” toplantısının kapalı bölümünde partisinin kadın kolları yöneticilerini dinledi. Kadınlar, kendi illeriyle ilgili yerel seçim değerlendirmelerini paylaştı ve ardından Kılıçdaroğlu’na taleplerini iletti. CHP’li kadınlar, mevcut yüzde 33’lük cinsiyet kotasının fermuar sistemiyle yüzde 50’ye yükseltilmesini tüzük değişikliğiyle istedi.

Kadınlar, cinsiyet kotasına uymayan örgüt yönetimlerine cezai yaptırım önerisi getirirken, “Bir ilçe ya da il yönetimi bu kotaya uymadan seçim yaparsa yapmış olduğu seçim iptal edilmeli” önerisini ortaya attı. Kadınlar, Fransa’da cinsiyet kotasına uymayan partilerin hazine yardımlarının üçte birinin kesildiğini hatırlattı.

Kadınlar ayrıca, CHP’nin 12 Eylül öncesindeki tüzüğünde kadın kollarının imza yetkisi ve bütçesi olduğunu hatırlatarak, tüzük değişikliğiyle bu hakların yeniden tanınmasını istedi. Kılıçdaroğlu ise kadın kollarının yüzde 50 cinsiyet kotası talebine olumlu yaklaşarak, “Bunu yapacağız” dedi. Kılıçdaroğlu’nun kadın kollarının taleplerini dinleyip not aldığı ve memnuniyetini dile getirdiği belirtilirken, yerel seçimlerde de aynı şekilde sahada çalışmalarını istediği ifade edildi.