Kılıçdaroğlu, CHP’deki Değişim Sürecinde Parti Meclisi’ni Politika Üreten Bir Yapıya Dönüştürmek İstiyor

Kılıçdaroğlu’ndan CHP’ye yeni vizyon

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin değişim sürecine ilişkin yeni hedeflerini il başkanları toplantısında örgüt yöneticileriyle paylaştı. Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi’ni (PM) basamak olarak görmek yerine politika üreten bir yapıya dönüştürmek istiyor. Bunun için Meclis’teki komisyonların benzerlerini kurarak düzenli politikalar üretmeyi ve takip etmeyi hedefliyor. Ayrıca, PM’nin, milletvekilliği ya da belediye başkanlığı için adaylık planları olanlara değil, partiye hizmet düşüncesi olanlara öncelikli olarak görevlendirilmesi gerektiğinin altını çiziyor.

Kılıçdaroğlu’nun örgüte atayacağı koordinatör de “politik hedefi olmayan bir isim” olacak. İttifak eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, konuşmaların devam ettiğini belirtti ve konuya kısa bir cevap verdi. Yerel seçimlerde yapılabilecek bir ittifaka karar vermek için görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

Erzincan milletvekili seçilen Mustafa Sarıgül’ün Türkiye Değişim Partisi’nin CHP’ye katılma kararını duyurduğu toplantıda, “Birleşe birleşe kazanacağız” diyerek birlik mesajı verdi. Kılıçdaroğlu da “Ayrılıktan değil beraber olmaktan, aynı hedefe yürümekten” yana olduklarını dile getirdi.

Öte yandan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın partisinden ihraç talebiyle karşı karşıya kalması ve bu nedenle “Değişim ve Adalet” yürüyüşü başlatması da gündemde. Özcan, açıklamasında Kılıçdaroğlu’nu eleştirerek yürüyüşünü Atatürk’ün koltuğunu korumak için gerçekleştireceğini söyledi.