Kılıçdaroğlu’nun Gündemdeki Konuşmaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Bir ülkede 33 bin civciv ölse Dünya Sağlık Örgütü harekete geçer

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Kılıçdaroğlu, Orta Doğu coğrafyasının son zamanlarda yaşadığı zorluklara dikkat çekerek, “İsrail ile İran arasında yaşanan gerilimi endişeyle takip ediyoruz. Tansiyonun bu denli yüksek olduğu bir dönemde, tarafların gerginliği artırıcı açıklamalardan ve eylemlerden uzak durmalarını önemsiyoruz. ‘Yurtta barış dünyada barış’ ilkesini hatırlamalı ve sahiplenmeliyiz. Ülkemiz, bölgede tansiyonu düşürecek çabalara öncülük etmelidir” dedi.

Kılıçdaroğlu, Gazze’de ateşkes sağlanmadan bölgedeki gerilimin sona ermeyeceğine dikkat çekerek, “Filistin halkının yaşadığı zorluklara dikkat çekmek amacıyla Avrupa Karma Parlamento Meclisi’nde bir konuşma yapacağım. Filistin’e gitmek ve oradaki mağduriyeti dünyaya duyurmak istiyoruz. Kimse kılını kıpırdatmıyorsa, bizler olarak Filistin davasına sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.

Ayrıca, Antalya’da yaşanan teleferik kazasına da değinen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Soruşturma süreci adaletin tecelli edeceği yerdir. Ancak teleferik kazası sonrasında yaşanan gözaltılar büyük bir vicdansızlık örneğidir. Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasını kabul etmiyoruz. Adaletin sağlanmasını savunuyoruz ancak haksız yere kimseye suç yüklenmemelidir” dedi.

Son olarak, Hatay’daki seçim sonuçlarına değinen Kılıçdaroğlu, “Hatay seçiminin en az 8 kez yenilenmesi gerektiğine inanıyoruz. Halkın iradesi sakatlanmıştır. Bu konunun peşini bırakmayacağız” şeklinde konuştu.