Kimlik Hırsızlık Olayı ve Saç Modeli İptal Karempoya

Hapis yattı, işinden oldu... Afrika örgüsü saç modeli delil sayıldı, beraat etti

Kimlik Bilgisi Kullanılarak Hırsızlık Yapıldı

Mayıs 2019’da gerçekleşen bir hırsızlık olayında, Mustafa M.’nin fırınına giren 1’i kadın 3 kişi, kasadaki 60 TL, masada bırakılan 110 TL ve ceketin cebinde bulunan 530 TL’yi çalıp, motosiklete binerek kaçtı. Polisler, güvenlik kamerası görüntülerini inceledikten sonra Serkan Bilican (26) ve S.E.’yi (17) yakaladı. Şüphelilerin suçlarını itiraf etmesi üzerine, M.K. isimli kız arkadaşları da gözaltına alındı. Bu kişiler adliyeye sevk edildi ve mahkeme sonucunda Serkan Bilican 3 yıl 9 ay, M.K. ise 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

M.K. daha sonra, kimliği kullanılarak başka bir hırsızlık olayı gerçekleştirildiğini öğrenerek şikayetçi oldu. M.K., avukatı Barış Aydın aracılığıyla hırsızlık suçundan aldığı cezanın iptali için dava açtı. Mahkeme, M.K.’nin saç modeli ve sosyal medya paylaşımlarını dikkate alarak hapis cezasının iptaline ve suç kaydının silinmesine karar verdi.

Avukat Barış Aydın, yaptığı açıklamada, olayın gerçekleştiği tarihte müvekkili M.K.’nin Afrika örgüsü saç modelini kullandığını ve suçlanan kadının düz saçlı olduğunu belirlediklerini ifade etti. M.K., suçsuzluğu kanıtlamak için yıllarca kullandığı saç modeliyle beraat ettiğini ve pandemi nedeniyle yaşadığı mağduriyeti vurguladı.

Aydın, müvekkilinin haksız bir şekilde suçlandığını ve işini yapamadığını belirterek, Afrika örgüsü saç modelinin beraat kararında etkili olduğunu söyledi. Müvekkilinin artık özgür olduğunu ancak hala suçlanmış olmanın üzücü bir durum olduğunu dile getirdi.