Kimya Fabrikasında Can Dostlarına Yuva Açan İş İnsanı

İş insanının 'merhameti' kalpleri ısıtıyor: Fabrikasını yaralı, felçli ve terk edilmiş hayvanlara açtı

Kimya Fabrikasında Sokaktan Kurtulan Can Dostlarına Yuva

Kimya fabrikası sahibi Can Şafak Uzsoy, hayvansever bir ailede büyüyerek çocukluğunu 3 kedi ve 2 köpek ile geçirdi. Hayatının ilerleyen dönemlerinde de hayvan sevgisinden hiç vazgeçmeyen Uzsoy, 36 köpek ve 7 kedi olmak üzere toplamda 43 sokak hayvanına umut oldu. Fabrikasının kapılarını sokak hayvanlarına açan Uzsoy, hem beslenme, tedavi ve bakım ihtiyaçlarını karşıladı hem de sevgi ve ilgiyle onları sararak zorluklarını geride bırakmalarına yardımcı oldu.

Uzsoy, sokak hayvanlarına yaptığı desteği şu sözlerle anlattı: “Daha sonra etrafta gördüğümüz muhtaç, yaralı ve hasta can dostlarını toparlayıp tedavi ettik ve bünyemize kattık. Bugün, sokaktan kurtarılmış ve ayrı ayrı hikayesi bulunan 36 köpek ile 7 kedimiz var. Hepsi muhtelif yerlerden gelerek aramıza katıldı. Hiçbiri planlı değildi.”

İşletmedeki çalışanlarla da vakit geçiren Uzsoy, “Burada mutlu, mesut yaşıyorlar. Onlar personelimizden, çalışanlarımız da can dostlarımızla birlikte olmaktan çok mutlu. Kedi, köpek, insan hep beraber iç içeyiz” şeklinde konuştu.

Uzsoy’un hayvan sevgisi ve desteğiyle ilgili diğer bir çalışan, “Onları cehennemden alıp, cennete getirdik. Burada mutlu, mesut yaşıyorlar. Onların yanaşıp sevgisini göstermesi bizi daha çok mutlu ediyor” dedi. Bir diğer çalışan da, “Yoğun tempoda onlara vakit ayıramadığımızda, hemen yanımıza gelip, bizi o anki ambiyanstan çıkarıp, pozitif enerji yüklüyorlar” şeklinde duygularını dile getirdi.

Uzsoy, sokaktan kurtardıkları can dostlarını kontrolsüz çoğalmalarını engellemek adına kısırlaştırdıklarını belirtti ve “Sevmeyebilirsin, ama besleyenlere engel olma ve hayvana da zarar verme” şeklinde çağrıda bulundu.