Kış Etkileri: Çanakkale’de Ulaşım Kapandı, İstanbul’da Kar Yağışı ve Kayak Merkezlerinde Doluluk Oranları Arttı

Kimine çile kimine neşe... Beklenen kar yükseklere geldi

Kış mevsiminin etkileri Çanakkale ve çevre illeri de vurdu. Çanakkale’de yaşanan yoğun kar yağışı nedeniyle 46 köy yolu ve Çanakkale-Biga karayolu ulaşıma kapatıldı. Ayrıca, Çanakkale Boğazı’nda fırtına ve kar yağışı sebebiyle görüş mesafesi düştü ve transit gemi geçişleri saat 10.10 itibarıyla çift yönlü olarak durduruldu. Bursa-Ankara karayolu da yoğun kar yağışı nedeniyle sürücülere zor anlar yaşattı. Eskişehir’de de kar yağışı etkili oldu ve İnönü ilçesindeki ilk ve orta dereceli okullar ile Beylikova ilçesindeki taşımalı eğitim veren okullar tatil edildi.

İstanbul’un yüksek kesimlerinde de Meteoroloji’nin uyarıları sonrasında kar yağışı görüldü. Çatalca Elbasan Mahallesi’nde sabah saatlerinde etkisini artıran kar, evlerin çatılarını ve yolları beyaza bürüdü. Şehir genelinde ise aniden düşen sıcaklıklarla birlikte soğuk hava etkisini göstermeye başladı.

Kar yağışı, kayak merkezlerinde ise memnuniyet yarattı. Kış turizminin önemli merkezlerinden biri olan Kars’ın Sarıkamış ilçesindeki kayak merkezi, doğal güzellikleri, uzun pistleri, modern tesisleri ve bembeyaz karıyla misafirlerine keyifli bir tatil yaşattı. Sömestr tatili öncesi otellerdeki doluluk oranları yüzde 60’ları buldu ve yerli ve yabancı turistler kayak yaparak tatilin keyfini çıkardı.

Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde yoğun tipi sebebiyle bazı mahallelerin yolları kapanırken birçok araç da mahsur kaldı. Edirne’de ise sıcaklıkların sıfırın altında 4 dereceye düşmesiyle süs havuzları dondu, işe gitmek için yollara çıkanlar ve esnaf zor anlar yaşadı. Şehrin bazı cadde ve sokaklarında da buzlanma nedeniyle zorlu trafik koşulları oluştu ve sürücüler zor anlar yaşadı.