Kıskançlık Cinneti: Ölümlü Tartışma Bolu’da

Kızını kurtarmak için kendini siper edince can vermiş! Damat vahşetinde dehşete düşüren ayrıntılar... 'Katliamdan önce böyle bağırmış!

Kıskançlık Nedeniyle Cinnet Getirip Eşini ve Kayınvalidesini Öldüren Adam Tutuklandı

19 Nisan gecesi Bolu’da yaşanan olayda, fabrikada çalışan 2 çocuk annesi Meltem Zengin ile eşi Serkan Zengin arasındaki ‘kıskançlık’ nedeniyle çıkan sorunlar trajik bir sonla noktalandı. Genç kadının ailesine durumu anlatması üzerine Meltem’in babası Turgut Doğanyiğit, kızını alıp evlerine götürdü. Serkan Zengin de boşanmak istediğini söyleyen eşiyle ve kayınpederiyle konuşmak için gece yarısı kayınvalidesinin evine gitti.

Olayın büyümesi sonucunda çıkan tartışma kavgaya dönüştü ve Serkan Zengin, Meltem Zengin ve kayınpederi Turgut Doğanyiğit’i bıçaklayarak öldürdü. Serkan Zengin olay yerinden kaçsa da polis ekipleri tarafından yakalandı. Cinayetin işlendiği binanın yaklaşık 100 metre uzağında bulunan bıçak delil olarak ele geçirildi ve şüpheli tutuklandı.

Olayla ilgili hazırlanan iddianameye göre Serkan Zengin’e ‘Eşi kasten öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, kayınpederi Turgut Doğanyiğit’e ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet ve kayınvalidesi Emine Doğanyiğit’e ‘Kadına karşı silahla yaralama’ suçundan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianame, Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Olay sırasında gözü önünde eşini ve kızını kaybeden Emine Doğanyiğit’in ifadesine göre, Serkan Zengin’in eşi boşanmak istediğini söylediğinde bıçağı çıkararak saldırdığı ve “5 kişiyi temizleyeceğim” dediği belirtildi. Doğanyiğit, olay anını şu sözlerle anlattı: “Meltem’in boşanmak istediğini tekrar söylemesi üzerine Serkan üzerindeki siyah montun koluna sakladığı siyah saplı büyük bıçağı çıkardı, ‘5 kişiyi temizleyeceğim’ dedi. Sonra direkt olarak birkaç kere Meltem’e bıçağı soktu.”

Serkan Zengin’in ifadesinde ise eşinin kendisini aldattığını iddia ettiği ve olay anında sarhoş olduğunu belirterek, “Sarhoşluğun etkisiyle ne yaptığımı hatırlamıyorum” dediği görülüyor. Ancak kati hekim raporunda vücudunda darp ve cebir izine rastlanmadığı belirtildi. Tutuklu bulunan Zengin, ilerleyen günlerde Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak.