Kıvanç: OVP’nin Ekonomiye Etkisi Olumlu

ADASO Başkanı Kıvanç 2025-2027 Orta Vadeli Programı değerlendirdi

ADASO Başkanı Kıvanç, Orta Vadeli Programı Değerlendirdi

ADASO Başkanı Kıvanç, Türkiye ekonomisine ve tüm sektörlere yönelik yapılan açıklamalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kıvanç, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Cevdet Yılmaz’ın özel sektörle işbirliği içinde hazırladığı 2025-2027 dönemlerini kapsayan Orta Vadeli Programı olumlu karşılayarak, “OVP’nin ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Orta Vadeli Programın Türkiye’nin geniş kapsamlı ekonomik programına bir katkı olduğunu belirten Kıvanç, “OVP’nin güncellenmesi ileriye dönük stratejik bir adım olarak değerlendirilebilir. İş dünyası olarak beklentimiz; finansal istikrarın sağlanması, öngörülebilirliğin artırılması, enflasyonun düşürülmesi, sürdürülebilir büyüme ve yapısal reformlara öncelik tanınmasıdır.” şeklinde konuştu.

Küresel ve bölgesel jeopolitik belirsizliklerin devam ettiği bir dönemde, Türkiye’nin yatırım ve ihracata dayalı büyüme stratejisinin sürdürülmesinin önemine vurgu yapan Kıvanç, “Mali disiplin ve sürdürülebilir istihdam ekonominin geleceği için hayati önem taşımaktadır.” ifadelerini kullandı.

Özel sektörün yatırım, istihdam, katma değerli üretim ve ihracata odaklanmaya devam edeceğini belirten Kıvanç, “Orta Vadeli Programın para politikası, maliye politikaları ve yapısal reformların uyumlu bir şekilde yürütülmesinin dezenflasyon sürecine ve refah artışına katkı sağlayacağına inanıyorum.” diyerek, programın ülke için olumlu sonuçlar doğurmasını diledi.