Kocaeli Üniversitesi Mezunu Dr. Mehmet Furkan Burak, ABD’de Yılın En İyi Doktorları Listesinde Yer Aldı

Türk doktor Furkan Burak ABD’nin en iyileri listesinde

Kocaeli Üniversitesi Mezunu Dr. Mehmet Furkan Burak, ABD’nin En İyi Doktorları Listesinde Yer Aldı

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra Harvard Tıp Fakültesi’nde hem araştırma yapmak hem de ders vermek için ABD’ye giden ve şu anda başarılı bir kariyer sürdüren Dr. Mehmet Furkan Burak, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da ABD’de ‘yılın en iyi doktorları’ listesine girmeyi başardı. Castle Connolly tarafından yapılan değerlendirmede sadece yüzde 6’sının yer aldığı listenin bir parçası olan Dr. Burak, aynı zamanda Boston Magazine dergisinde şehrin en saygın doktorları arasında gösterildi.

36 yaşındaki Dr. Burak’ın tıpta başarılı olmasının ardında, 14 yaşındayken hayatını kurtaran bir doktorun etkisi olduğu belirtiliyor. Prof. Dr. Aziz Sancar’ın laboratuvarında araştırmacı olarak çalışmaya başlayan Dr. Burak, şu anda obeziteyle mücadele eden hastalara yeni bir ilaç geliştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Burak, başarısını şu şekilde özetledi: “Castle Connolly’nin listesine üst üste iki kez en genç doktor olarak seçilmek beni çok mutlu etti. Ayrıca şehrimin en iyi doktorları arasında gösterilmek de gurur verici. Kendimi ülkemden ayrı hissetmedim ve Türkiye’ye projeler getirerek bu deneyimimi paylaşmak istiyorum.”

Furkan Burak’ın tıp alanındaki başarısı, onun için bir dönüm noktası olan Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil tarafından da takdirle karşılandı. Hotamışlıgil, “Kariyerim boyunca çalıştığım stajyerler arasında Furkan’ı her zaman ilk 3’e koyuyorum” ifadesini kullandı.

Türkiye’nin ABD’ye Net Mesajları: Sözcü Öncü Keçeli’den Açıklamalar

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın ABD ziyaretinde, Sözcü Öncü Keçeli tarafından yapılan açıklamalara göre, terörle mücadele konusunda Washington’a net mesajlar verildi. Keçeli, “Onlara PKK, YPG ve FETÖ’yle ilgili beklentilerimizi net bir şekilde ilettik. Müttefik bir ülkenin, ülkemizin güvenliğini hedef alanlarla işbirliği yapmasının asla kabul edilemez olduğunu belirttik. Türkiye-ABD stratejik ilişkilerinin daha fazla derinleşmesinin önündeki en büyük engelin ABD’nin YPG’ye verdiği destek olduğunu aktardık. Güvenliğimizi tehdit eden yurtdışı kaynaklı bir terör örgütüne operasyon yapacaksak icazet alacağımız tek yapı BM’nin 51’inci maddesidir. Onun dışında herhangi bir uluslararası yapı veya tarafla bu konuyu ele almıyoruz. Diğer taraftan ABD’nin Irak’ta askerleri var, dolayısıyla bizim PKK’ya yönelik mücadelemizle bağlantılı olarak onlarla da görüşüyüz. Ama bu izin almak, icazet almak değil” şeklinde konuştu.

Keçeli, yeni kurulan savunma ticareti diyaloğu mekanizması ve CAATSA yaptırımlarının ilişkisi konusunda da, “Bunlar iki farklı süreç, aynı konuda iki farklı süreç, daha önce Senato’da Türkiye’ye uygulanmakta olan kısıtlamalar konusunda bazı pozitif mesajlar aldık. Bizim açımızdan olumlu izlenimlerle ayrıldığımız bir ziyaret oldu” şeklinde açıklamalarda bulundu.