Komşu Kavgası Kan Döktü

Bartın'da arazi kavgasında 2 komşusunu öldürmüştü: Cezası belli oldu

Komşular Arasında Arazi Anlaşmazlığından Kaynaklanan Kavga Kan Döktü

Bartın’ın Akbaba köyünde yaşanan olayda, Aydın Ergün isimli köy sakini ile aralarında husumet bulunan komşuları Mustafa Akçora, eşi Fatma Akçora ve kardeşi Musa Akçora arasında evin önünde çıkan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Ergün, evine götürdüğü pompalı tüfekle Mustafa Akçora ile eşi ve kardeşine baş ve göğüs bölgelerine ateş etti.

Saldırı sonucunda Fatma ve Musa Akçora hayatını kaybederken, Mustafa Akçora ağır yaralandı. Tutuklanan Aydın Ergün, Bartın Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘Kasten öldürme’ suçlamasıyla 2 kez müebbet hapis istemiyle yargılanmaya başlandı. Duruşmada Musa Akçora’nın kızı Nazan Akçora, sanığın ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti.

Sanık avukatı, müvekkiline dört kişinin saldırdığını ve öldürme kastı olmadığını savunarak meşru müdafaa sınırları içinde hareket ettiğini ileri sürdü ve tahliye talep etti. Mahkeme heyeti, yaptığı değerlendirme sonucunda Ergün’ün haksız tahrik indirimi almadan 53 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldığını açıkladı. Kararın ardından sanık yakınları mahkeme salonunda gözyaşlarına boğuldu.