Konyaaltı İlçesi Teleferik Kazası ve İlk Duruşma

Teleferik kazasında bir kişi hayatını kaybetmişti! Kepez Belediye Başkanı Kocagöz hakim karşısında

Konyaaltı ilçesinde meydana gelen teleferik kazasıyla ilgili 12 kişi yargılanıyor

Konyaaltı ilçesinde 12 Nisan’da yaşanan teleferik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı ve mahsur kalan 174 kişi 23 saat süren kurtarma operasyonu ile kurtarıldı. Kazayla ilgili olarak teleferik işletmecisi ANET’in önceki yönetim kurulu başkanı olan şu anki Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz dahil 5 kişi tutuklandı. Kocagöz’ün avukatları, tutukluluğa itiraz etmek için bilirkişi raporunu bekliyor.

Savcılık tarafından hazırlanan 36 sayfalık iddianameye göre, kazada hayatını kaybeden Memiş Gümüş başta olmak üzere 150 kişi müşteki sıfatıyla yer aldı. İddianamede Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve ANET Genel Müdür Vekili Ahmet Buğra Samsunlu gibi 12 kişi sanık olarak belirlendi. Savcılık, 12 sanığın ‘trafik güvenliğini taksirle tehlikeye sokma’ ve ‘taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçlarından cezalandırılmasını talep etti.

İddianameye göre, Mesut Kocagöz, Ahmet Buğra Samsunlu, Edip Kemal Bahadır, Serdar Tezcan, Okan Erol, Serkan Yellice, Suphi Kaplan asli kusurlu kabul edilirken, Orhan Karaoğlan, Kazım Kılıç, Hüseyin Ay, Özgür Ermiş ve Aziz Azizoğlu’nun tali kusurlu olduğu belirtildi. Savcılık, sanıkların 27’şer yıla kadar hapis cezası almasını istedi. İddianame, Antalya 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde kabul edildi.

Bugün Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesinde İlk Duruşma

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen ilk duruşmaya Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ve diğer 12 sanık ile şikayetçiler katıldı. Yoğun katılım nedeniyle adliyede güvenlik önlemleri alındı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek, CHP Antalya İl Başkanı Nail Kamacı, CHP Antalya milletvekilleri ve CHP’li belediye başkanları da dahil olmak üzere çok sayıda kişi duruşmayı izledi. Duruşma kimlik tespiti ile başladı ve saat 09.30’da resmen başladı.