Konyaaltı’nda Güzellik Merkezlerine Baskın: Malzemelere El Konuldu

Antalya'da baskın yapılan güzellik merkezi ruhsatsız çıktı! Adli ve idari işlem başlatıldı

Konyaaltı’da Sosyal Medya Üzerinden Bulunan Güzellik Merkezlerine Yapılan Baskınlarda El Konulan Malzemeler

Konyaaltı Kaymakamlığı koordinesinde, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri son bir ayda ilçede sosyal medya üzerinden tespit edilen toplamda 13 güzellik merkezine baskın düzenledi. Baskınlarda botoks, dolgu, mezoterapi ve estetik işlemlerinde kullanılan çeşitli cihaz ve ilaçlara el konularak idari ve adli işlemler başlatıldı.

Bu süreçte, Konyaaltı ilçesindeki Öğretmenevleri Mahallesi’nde bir güzellik merkezine de baskın düzenlendi. İlçe Sağlık Müdürlüğü’nün sosyal medya üzerinden tespit ettiği ve suç duyurusunda bulunduğu merkezde, uzman olmayan kişiler tarafından yapılması yasak olan tıbbi işlemlerin izinsiz ve kayıt dışı şekilde uygulandığı belirlendi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği baskınlarda, çeşitli markalarda botoks malzemeleri, dermapen iğne uçları, yasaklı mezoterapi solüsyonları, mezoterapi cihazları ve lazer-carbon peeling cihazları ele geçirildi. Ruhsatsız olarak faaliyet gösteren güzellik merkezi sahibi ve işletmesi hakkında adli ve idari işlemler başlatıldı.