Konya’da Kamyonet ve Kamyonun Çarpıştığı Kaza: 2 Ölü, 7 Yaralı

Konya'da korkunç kaza! Kamyon, yolcu indiren kamyonete çarptı: 2 ölü, 7 yaralı

Konya-Karaman karayolunda yaşanan kaza, Kaşınhanı Mahallesi yakınlarında saat 21.30 sıralarında meydana geldi. Ali Özer (45) ve kuzeni Mehmet Ali Özer (33), kızı Zeliha Sena (4) ve 9 aylık Hiranur Özer ile birlikte evlerine dönmek üzere yola çıktı. Kamyonet, Kaşınhanı Mahallesine vardığında aracı yol kenarına çekerek Afganistan uyruklu Semsuddin Shams (22) ve isimleri henüz bilinmeyen Hayrullah ve Necip adındaki işçileri indirmek istedi. Fakat bu sırada hızla gelen Hasan Yavuz yönetimindeki kamyon, kamyonetin ön kısmına çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kamyon savruldu ve karşı şeride geçerek 50 metre boyunca engebeli arazide sürüklendi.

Kazada, kamyonetten inmeye çalışan Afganistan uyruklu işçilerden Semsuddin Shams ve Hayrullah yaşamını yitirdi. Necip ve kamyonet sürücüsü Ali Özer, kuzeni Mehmet Ali Özer, eşi Ayşe Özer, kızları Zeliha Sena ve Hiranur Özer ile kamyon sürücüsü Hasan Yavuz yaralandı. Kaza sırasında geçen bir otomobil de yola savrularak hayatını kaybeden iki Afgan uyruklu kişinin üzerinden geçti ve 100 metre sonra durabildi.

Kazanın ardından polis ve sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. Yaralanan 7 kişi ambulanslarla Konya Şehir Hastanesi ve Numune Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Afgan uyruklu Necip’in durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi. Kamyonet sürücüsü Ali Özer, polise verdiği ilk ifadesinde Alibeyhüyüğü’ndeki çiftlikten evlerine dönmek üzere yola çıktıklarını ve işçileri indirmek için yol kenarına durduklarını belirtti. Ancak Afgan uyruklu işçilerin kamyonetten inip ön tarafa geçmek istedikleri esnada hızla gelen kamyonun onlara çarptığından bahsetti.

Polis ekipleri, kazayla ilgili soruşturmasına devam etmektedir.