Konya’da Yaşanan Düğün Olayında Takı Töreni Tartışması ve Dolandırıcılık İddiaları

Korkunç iddia... Devlet korumasına alındı

Konya’da yaşayan O.K. adlı bir erkek ile D.K., ailelerinin onayıyla 3 Ağustos’ta resmi bir nikahla evlendi. Evlilik sürecinde damadın tarafı, kızın babasına 250 bin lira başlık parası ödedi. Aileler, 19 Ekim’de Susurluk’ta gerçekleştirilecek 3 gün 3 gece sürecek düğün için bir araya geldi. Ancak düğünün ikinci günü, kız tarafı takı töreninden sonra bir yakınlarının öldüğünü söyleyerek ani bir şekilde Konya’ya dönmek istedi. Damadın ailesi, kızın aceleci davranışlarından şüphelenerek takıları bıraktıktan sonra Konya’ya gitmesini istedi. Bu durum nedeniyle taraflar arasında bir olay yaşandı. Damadın ailesi, düğünde takılan altınların bir kısmını geri aldı, bazıları ise gelinin üzerinde kaldı. Gelin, düğünü terk ederek ailesiyle birlikte Susurluk’ta yaşayan akrabalarının yanına gitti. Ertesi sabah ise eşi O.K.’ye dönerek, ailesinin daha önce de kendisini başka insanlarla evlendirmek isteyerek dolandırdığını ve bu durumdan şikayetçi olacağını anlattı.

D.K., damadın ailesiyle birlikte polis merkezine gitti ve burada ifadesini değiştirerek, silahla alıkonulduğunu ve darp edildiğini belirterek eşi ve eşinin ailesinden şikayetçi oldu. Damat tarafı ise düğün nedeniyle 1 milyon lira zarara uğradıklarını ve “yağma” suçlamasıyla savcılığa başvuruda bulundu.

Damat tarafının avukatı Hakan Gündoğdu, gelin’in ailesi hakkında şunları iddia etti: “Müvekkillerime ailesinin onları zorla düğünde takıları alarak kaçırmaya çalıştığını, daha önce kız kardeşi İ.D.’nin de üç kez evlendirildiğini ve düğün sırasında takılarla birlikte kaçırıldığını anlattı. Şüphelilerin dolandırıcılık ve yağma suçunu meslek haline getirdikleri açıktır. Kızımın, yani müvekkilimin eşinin fotoğrafını sosyal medya hesabından çok çirkin bir ifadeyle paylaşmışlar.”

Y.D. isimli şahıs ise suçlamaları reddetti ve kızının sosyal medyada paylaştığı fotoğrafın aile ve arkadaşları arasında yapılan bir şaka olduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, D.K.’nin devlet korumasına alındığını duyurdu.