Köpeğin Saldırısı Sonucu İşaret ve Sinir Kaybı Oluşan Eren İhsan Özmen, Hukuki İşlem Başlattı ve Manevi Tazminat Talep Etti

Isırılan köpek eğitmeninden itibar davası

Köpeğin Saldırısı Sonucu İşaret ve Sinir Kaybı Oluşan Eren İhsan Özmen, Hukuki İşlem Başlattı

Mustafa Bal tarafından gezdirilen Amerikan Staffordshire cinsi pitbull köpek, iddiaya göre Eren İhsan Özmen’e saldırarak elini ısırdı. Elinde his ve sinir kaybı yaşayan Özmen, köpek sahibi Bal’ın gerekli önlemleri almadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu. Bal hakkında, “taksirle yaralama” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Bal, savunmasında köpeğinin ağızlığını sadece içmesi için çıkardığını ve köpeğin müşteki Özmen’i kokladıktan sonra olay yerinden uzaklaştığını belirterek suçlamaları reddetti.

Eren İhsan Özmen, Bal’a manevi tazminat davası da açtı. Özmen’in avukatları Caner Doruk ve Mert Ceylan, dilekçelerinde müvekkilinin elinde his ve sinir kaybı yaşandığını belirterek, “Geçirdiği bir trafik kazası sonucu yüzde 68 engelli raporuna sahip olan Bal’ın, kontrolünü sağlayamayacağı büyüklükte ve güçte bir köpeği gezdirmesi ciddi bir kusurdur. Köpek eğitmeni olan birinin köpek saldırısı sonucu yaralanan müvekkilin mesleki onur ve şerefi zedelenmiştir. Müvekkilin yaşadığı zulüm ve acıların giderilmesi için davalı Bal’a 30 bin lira manevi tazminat ödenmesini talep ediyoruz” dedi.