Köprü Hırsızlık Davası Sonuçları

Köprüyü ‘çalan’a 2.5 yıl




Köprü Hırsızlığı Davası Sonuçlandı

Kirmir Çayı Üzerindeki Köprü Hırsızlık Olayı Mahkemede Sonuçlandı

Kirmir Çayı üzerinde 1936 yılında inşa edilen ve 42 sene boyunca kullanılan 500 metre uzunluğundaki köprü, 1978 yılında yaşanan sel afeti sonucunda ağır hasar almış ve kullanılmamaya başlanmıştı. Sonunda Ocak 2022’de atıl durumda olan eski köprü yıkılarak demir ve hurdaları alındı.

Yıllar sonra ortaya çıkan köprü hırsızlığı olayında, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait tarihi köprüyü yasal olmayan şekilde satın alan Ziya Kesğin’in mahkemede yargılandığı öğrenildi.Durumu “Köprü benimdir” diyerek 60 bin liraya hurdacılara satan Kesğin’e 2.5 yıl hapis cezası verildi. Köprüyü satın alan Y.Ç. ve D.K. ise beraat etti.

Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, köprüyü alan kişinin toplam 37 bin 300 lira masraf yapacağı gerçeği göz önüne alındığında kurumun zararının 60 bin lira olduğu belirlendi. Yargılama sonucunda Y.Ç.’nin hapis cezası almadığı ve avukatı Ali Erdem Gündoğan tarafından “Müvekkilim Y.Ç. köprüyü iyi niyetle hurda malzemesi olarak satın aldı ve tüm ödemelerini banka aracılığıyla gerçekleştirdi. Müvekkilim beraat etmiştir ve 2 yıldır yaşadığı mağduriyet sona ermiştir” şeklinde açıklama yapıldı.