Kore Fahri Konsolos Recep Erdem Erkul Törende Buluştu.

Recep Erdem Erkul'a 'Kore Cumhuriyeti Sivas Fahri Konsolosluğu' görevi

Kore Cumhuriyeti Sivas Fahri Konsolosu Olarak Atanan Recep Erdem Erkul Törende

Dijital Teknolojiler İş Konseyi Başkanı Recep Erdem Erkul’un, Kore Cumhuriyeti Sivas Fahri Konsolosu olarak atanması nedeniyle düzenlenen törene, Kore Büyükelçisi Yeondoo Jeong da katıldı. Büyükeli Jeong, Türk askerlerinin Kore savaşına katıldığını hatırlatarak, iki ülkenin kardeş olarak hitap ettiğini belirtti.

Erkul da Kore ve Türkiye’nin ortak özelliklerine değinerek, “Türkler ve Koreliler arasındaki ilk ortak özellik, tarih boyunca gösterdikleri azim ve kararlılıktır. Her iki millet de zorluklar karşısında yılmadan, büyük fedakarlıklarla bağımsızlıklarını ve özgürlüklerini korumayı başarmıştır” dedi.

Kore Savaşı sırasında Türk askerlerinin gösterdiği cesaret ve fedakarlık, iki millet arasındaki bağları daha da güçlendirdiğini vurgulayan Erkul, “Bu kardeşlik bağı Kore savaşı ile iyice kenetlendi birbirine” şeklinde konuştu.

Erkul, aile ve topluluk değerlerine verilen öneme de dikkat çekerek, “Her Türk ve Koreli aileyi ve toplumu her şeyin üstünde tutar. Bu değerler, bizi daha güçlü kılar ve bağlılığımızı pekiştirir” şeklinde ifade etti.

Misafirperverlik, dostluk ve yardımseverlik konusundaki ortak kültürden bahseden Erkul, “Misafirlerimizi büyük bir sıcaklık ve içtenlikle karşılama geleneği, bizleri birbirimize daha da yakınlaştırır ve dostluk köprüleri kurmamıza yardımcı olur” diye ekledi.

Erkul, törende yaptığı konuşmada, 6 Şubat depremlerini hatırlatarak, Türkiye ve Kore arasındaki kardeşlik bağının somut örneği olduğunu belirtti ve iki ülke arasındaki iş birliğinin önemine vurgu yaptı.

Büyükelçi Jeong’un konuşmasının ardından Erkul’a konsolosluk belgesini teslim edilirken, ‘Kore-Türkiye Dostluk Korosu’ konser verildi ve törende Türk ve Kore yemekleri ikram edildi.