Korhan Berzeg’in Gizemli Kayboluşu ve Gelişmeler

Korhan Hoca muamması başa döndü

Korhan Berzeg’in Esrarengiz Kayboluşu Hakkında Yeni Gelişmeler

Emekli olduktan sonra İstanbul Büyükada’da yaşamaya başlayan Prof. Dr. Korhan Berzeg, 17 Haziran 2023 günü Balıkesir’in Gönen ilçesi Armutlu Mahallesi’nden sabah yürüyüşe çıktıktan sonra esrarengiz bir şekilde kayboldu. Yapılan arama çalışmaları sonucunda, dere kenarında Berzeg’e ait kimlik, kredi kartı ve pantolon ile kemik parçaları bulundu.

Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay, yaşanan gelişmeleri şu şekilde aktardı: “Mahallemizin suyunda sorun oldu. Boruların geçtiği güzergâhı ararken kıyafetleri gördük. Cebinden Korhan Berzeg’in toplu ulaşımda kullandığı kart çıktı.”

Uzmanlar, bulunan kemiklerle ilgili çeşitli senaryoları değerlendirirken Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Nevzat Alkan, “Ceset bu kadar kısa sürede kemik haline gelmez. Ama kemiklerin yanında Korhan Berzeg’in kimliklerinin bulunması da kafa karıştırıcı” şeklinde yorum yaptı. Ayrıca Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Dokgöz, olay yerinde detaylı incelemelerin yapılması gerektiğini belirtti.

Emekli polis Savaş Kurtbaba ise, kemiklerde darp izlerine bakılması gerektiğini ve cinayet ihtimalinin yüksek olduğunu ifade etti.

Bulunan kemiklerin DNA analizi için Bursa Adli Tıp Kurumu’na gönderileceği belirtilirken, Korhan Berzeg’in kızı Nisa Berzeg’in vereceği DNA örneğiyle kemiklerin Berzeg’e ait olup olmadığı netlik kazanacak.

Ailesi ve avukatı da olayın gidişatını yakından takip ederken, korhan Berzeg’in Doberman cinsi köpeği Tina’nın geri dönmesi ise şüpheleri arttırdı. Bu gelişmelere rağmen arama çalışmaları titizlikle sürdürülüyor.

Yaşanan gelişmeler üzerine Berzeg’e ait eşyaların bulunduğu yerin, Alzheimer hastası olan Berzeg’in yolunu kaybetmiş olma ihtimalini güçlendirdiği belirtilirken, yetkililer kemik ve kıyafetlerin bulunduğu patika yola Berzeg’in inmesinin mümkün olmadığını belirtiyorlar.

Dere kenarında bulunan malzemeler arasında kimlik kartı, kredi kartları ve diğer eşyaların yanı sıra para ve anahtarlar da bulundu. Olayın detaylarına ilişkin soruşturma ise devam ediyor.