Korhan Berzeg’in Kaybolma Hikayesi: Köpeğiyle Birlikte Gizemli Bir Yürüyüş

Umutlar tükendi... Korhan Hoca’dan 100 gündür tek bir iz yok

83 yaşındaki emekli Korhan Berzeg, ABD’deki Dünya Bankası’nda çalıştıktan sonra İstanbul Büyükada’daki evine yerleşti. Yaz aylarında eşi Angela Berzeg ile birlikte Balıkesir’in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi’ndeki yazlık evlerine gitti. Ancak 17 Haziran sabahı, telefonu, kimliği ve banka kartları olmadan, Tina adındaki doberman cinsi köpeğiyle birlikte yürüyüşe çıktı ve geri dönmedi. Eşi, kaybolduğunu fark edince hemen kayıp ihbarında bulundu.

Bölgede geniş çaplı bir arama çalışması başlatıldı. Dron ve İHA’lar da kullanılarak yapılan aramalarda, 250 kilometrekarelik alan 5 kez tarandı, ancak Korhan Berzeg ve köpeği bulunamadı. Ancak köpeği Tina, 74 gün sonra, 29 Ağustos sabahı Armutlu Mahallesi’ndeki eve geri döndü. Köpeğin bakımlı olduğu ve üzerinde araziye ait kir, toprak veya çamur izlerine rastlanmadığı, patilerinin de temiz olduğu görüldü. Köpeğin dışkı ve kan örnekleri incelendi ve köpeğin doğada kalmadığı sonucuna varıldı. Tina, GPS takılıp aç bırakılmış olmasına rağmen her seferinde evine geri dönmeyi başardı.

Korhan Berzeg’in arama çalışmaları için geçen süre 100 günü aştı ve artık yeni bir ihbar yapılmıyor. Ümitler tükenirken, arama ekiplerinin sayısı da 40’a düşürüldü.