Korhan Berzeg’in Kayboluşu ve Tina’nın Geri Dönüşü: Gönen’de Yaşanan Gizemli Olay

Tina İstanbul’a döndü! 77. günden de sonuç çıkmadı

Türk İstanbul Büyükada’da yaşayan ve ABD’deki Dünya Bankası’nda çalışmış olan Ekonomist Prof. Dr. Korhan Berzeg (83), emekli olduktan sonra eşi Angela Berzeg (80) ile birlikte Balıkesir’in Gönen ilçesindeki evine taşındı. Ancak 17 Haziran sabahı Korhan Berzeg, telefonu, kimlik ve banka kartlarıyla birlikte köpeği Tina ile bir yürüyüşe çıktıktan sonra geri dönmedi. Bu durum üzerine yapılan arama çalışmalarında sonuç alınamadı ve 74 gün sonra Tina geri döndü.

Arama çalışmaları sırasında teknik ve fiziki takip yapıldığı gibi şüphelilerin ifadeleri de alındı. Ayrıca Berzeg’in banka hesapları da incelendi; ancak herhangi bir hareketlilik belirlenemedi. Köpeği Tina’nın ise yakın bir bölgede alıkonulduğu ya da kaçtığı düşünülüyor.

Özel eğitimli köpek Tina, 29 Ağustos’ta evine dönmesinin ardından bakımlı ve temiz bir şekilde bulundu. Bunun üzerine köpek eğitim uzmanları, Tina’nın da arama çalışmalarında yer alacağı bir plan hazırladı. Perşembe günü GPS cihazı takılan Tina ile birlikte yoğun aramalar yapıldı, ancak sonuç alınamadı. Geçen perşembe yapılan aramalarda 30 metruk bina, ahır ve boş ev arandı, ancak herhangi bir iz bulunmadı.

Armutlu Mahallesi çevresinde yapılan arama çalışmaları dün devam etti. 100 kişilik bir ekip, bölgede arama yapmaya devam etti. Ancak Korhan Berzeg’e dair herhangi bir iz bulunamadı. Angela Berzeg ise köpeği Tina ile birlikte İstanbul Büyükada’daki evine döndü.

Bu süreçte Angela Berzeg ile Tina’nın buluşması kaydedildi. 29 Ağustos akşamı, Tina’nın bahçedeki su kabından içmesinin ardından Angela Berzeg ile buluştuğu görüntülendi.