Korhan Berzeg’in Kemikleri Bulundu

Kemikleri ormanda bulunmuştu... Ailesinden Berzeg’e veda mektubu

BALIKESİR Gönen’de Kaybolan Ekonomi Profesörü Korhan Berzeg’in Kemikleri Bulundu

BALIKESİR’in Gönen ilçesinde yazlık evinden 320 gün önce kaybolan ekonomi profesörü Korhan Berzeg’in kemikleri, evinin 4 kilometre uzağındaki ormanlık alanda bulundu. Berzeg’e ait olduğu düşünülen kemiklerin yanında kimlik, kredi kartı ve kıyafet parçaları da bulundu. İstanbul Adli Tıp Kurumu, kemikler ile kızının DNA örneklerini karşılaştırdı ve kemiklerin Berzeg’e ait olduğunu tespit etti.

Ölümü kesinleşirken ölüm nedeni henüz netlik kazanmadı. Araştırmalar sürerken Berzeg’in ölümüyle ilgili “öldü mü öldürüldü mü” sorusuna yanıt aranmaktadır. Ağaca bırakılan not ise aile ve yakınları tarafından duygusal bir anma olarak düzenlendi.

AĞACA BIRAKILAN NOT

Berzeg’in ailesi İngilizce şu notu ağaca bıraktı: “Babamız, eş, değerlerin insanı. Bizi bu adil dünyada geride bıraktın. O çok sevdiğin ormanın içinde bıraktın. Zihnini temizleyip dinlenmeye geldin. Biliyoruz ki bakilik yok. Bilmiyoruz nedir bizim kökenimiz. Yine de uzay ve zamanda salınıyoruz. Başlangıç ve sonuç burada. İyi yanı da şunu bilmemiz, bizden hiçbir şey çalınmadı. Yaşadığın sürece tutunuyoruz, tüm kalbimizle, ruhumuzla güveniyoruz. Bu adil.”

Eşi Angela Berzeg de ağaca astığı “Aşkımın anısına” diye başladığı yazıda şair Clare Harner’ın “Ölümsüzlük” şiirine yer verdi.