Kosova Uyruklu Casusun İsrail İstihbaratıyla Bağlantısı Ortaya Çıktı

Mossad’ın Türkiye kasası yakalandı

MİT, Kosova uyruklu bir casusun İsrail istihbaratı adına dron çekimleri yaptığını ve psikolojik harekâtlar düzenlediğini belirledi

MİT, İsrail’in casusluk faaliyetlerine karşı yürüttüğü çalışmalar çerçevesinde, Kosova uyruklu Liridon Rexhepi’nin, İsrail istihbarat servisinin talimatı doğrultusunda dron çekimleri yaptığını ve Filistinli siyasetçilere karşı psikolojik harekât faaliyetleri yürüttüğünü tespit etti. Rexhepi’nin Mossad’a Türkiye’deki para ağını yönettiği ve Suriye sahasına bilgi sağlayan saha elemanlarına para aktardığı belirlendi. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine bilgi verildi ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Rexhepi’nin hesaplarındaki para hareketliliği de incelendi. Türkiye’deki saha elemanlarına para aktarımını Kosova başta olmak üzere Doğu Avrupa ülkelerinden sağladığı belirlendi. Mossad’ın Türkiye’deki saha elemanlarına para transferi için uluslararası para transfer şirketi Western Union’ı kullandığı ve saha elemanlarına kripto para yöntemi ile ödeme yaptığı tespit edildi.

Liridon Rexhepi, ajanlık suçundan tutuklandı

25 Ağustos 2024’te Türkiye’ye giriş yapan Liridon Rexhepi, izlenmeye alındıktan sonra 30 Ağustos 2024’te İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edilen Rexhepi, siyasal ve askeri casusluk suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.