Kumral Bodur’un Film Hikayesi

Pembe kimlik 38 yıl kâbusu oldu! Hayatı film oluyor



Kumral Bodur’un Yaşadığı İlginç Hikaye Film Oluyor

Kumral Bodur’un Hayatı Film Oluyor

Ünlü yazar Aziz Nesin’in eseri “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” romanından ilham alınarak yapılan film çalışmaları arasında, nüfusa yanlışlıkla kadın olarak kaydedilen Kumral Bodur’un 38 yıl boyunca erkek olarak yaşadığı olayları konu alan bir film de yer alıyor.

Kumral Bodur, film yapımcılarının kendisine ulaştığını ve hayatının film senaryosu olacağını belirtti. “Trajikomik bir hikaye olan yaşamım, beni olumlu yönde etkiledi. Yakında Giresun’a gelerek senaryo üzerine detaylı görüşmeler yapacağız” dedi.

Giresun’un Bulancak ilçesinde yaşayan 52 yaşındaki Kumral Bodur, nüfus memurunun hatalı işlemi sonucu kadın olarak kaydedilmiş ve pembe kimlik verilmişti. Bu hata 38 yıl boyunca düzeltilmediği için Kumral Bodur, resmi evlenememiş, çocukları nüfusuna yazdıramamış ve sigortalı bir işte çalışamamıştı.

Mahkeme sürecinde yaşadığı psikolojik sorunlar ve hukuk mücadelesi nedeniyle 15 hakim, 19 savcı değişmesine rağmen kimliği düzeltilemeyen Kumral Bodur, yanlış şekilde cezaevine girdiğinde ise hatanın fark edilmesi sonucunda serbest bırakılmıştı.