Kurban Bayramı: Barış, Sevgi ve Dayanışma Dolu Bir Bayram

Liderlerin mesajlarında ortak vurgu: Barış ve sevgi

BAYRAMIMIZ BAYRAM OLSUN!

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla ilgili bir açıklama yaptı. Kurtulmuş, Kurban Bayramı’nın aslen “yakınlık” anlamına gelen bir ibadet olduğunu belirtti. Bu ibadetin bizi bencilliğin esaretinden kurtarıp, sorumluluk sahibi insanlar olduğumuz şuuruna eriştirdiğini ve ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimizi gözetmemizi sağladığını vurguladı. Ayrıca Kurtulmuş, Kurban Bayramı’nın barış, sevgi ve dayanışma gibi değerleri hatırlatarak, insanlığın kötülüklerden kurtulup sevgiyle dolanabileceğine dikkat çekti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Kurban Bayramı’nın birlikteliğin yanı sıra sevgi, hoşgörü, gülümseme ve selamlaşma gibi değerlere odaklandığına dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, bu değerlerin gerçekleştirilmesiyle adalete ulaşabileceğimizi söyledi. Aynı zamanda Kurban Bayramı’nın umudun tükenmemesi ve sürekli diri tutulması anlamına geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, bayramlar sayesinde insani ve vicdani değerlerin hatırlanacağı, doğayı ve yaşamı kucaklayan bir ülkeye sahip olmayı umduğumuzu belirtti. Aynı zamanda ekonomik sıkıntıların gölgesinde mutsuz olan insanlarımızın mutlu ve huzurlu bir bayram geçirmesini diledi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Kurban Bayramı’nın anlamına değindi. Bahçeli, Müslümanların Kurban Bayramı’nda Allah için her şeylerini fedaya hazır olduklarını belirtti. Ayrıca Bahçeli, Küslerin barışması, dargın gönüllerin kucaklaşması ve sıla-i rahim ruhunun her yerde yükselmesi dileğinde bulundu. Bahçeli, Türk-İslam aleminin Mübarek Kurban Bayramı’nı tebrik ederek, sevinçlerini ve minnettarlığını ifade etti.