Kurban Bayramı Tatilcileri Yollarda Yoğun Trafikle Karşılaştılar

Büyük bayram trafiği başladı: Kavimler göçü gibi

Kurban Bayramı’nda memleketlerine gitmek isteyen tatilciler, Anadolu Otoyolu ve D-100 yolundaki Bolu geçişinde yoğun trafikle karşılaştılar. Trafik, Ankara yönüne doğru seyreden araçlarda daha fazla yoğunlaşırken, İstanbul istikametinde az araç görüldü. Polis, trafik durumuna göre araçları Anadolu Otoyolu’ndan D-100 karayoluna yönlendirdi ancak D-100 karayolunda da trafik yavaşlayarak ilerledi. Üstelik Gerede-Karadeniz bağlantı yolunda da trafik yoğunluğu oluştu.

Kırıkkale’de trafik sıkıştı ve ‘kilit kavşak’ olarak bilinen yerde 43 ilin kesişim notu bulunuyor. Trafikte kalabalık, sabah saatlerinden itibaren artarak öğle saatlerinde zirveye çıktı ve uzun araç kuyrukları oluştu. Polis ve jandarma ekipleri, ulaşımın aksatılmaması için bazı kavşakları dönüşe kapattı.

Avrupa’da yaşayan birçok gurbetçi tatil için ve Kurban Bayramı’nı memleketlerinde geçirmek için ülkeye giriş yaparken sınır kapılarında yoğunluk yaşandı. Yetkililer Kapıkule Sınır Kapısı’ndan, 1 Haziran’dan bu yana 28 bin 325 araçla birlikte 100 bin 543 gurbetçinin ülkeye giriş yaptığını açıkladılar.

Kurban Bayramına sayılı günler kala Muğla’nın gözde tatil beldesi Bodrum’da yoğun bir araç trafiği oluştu ve ilçelerin girişinde uzun araç kuyrukları gözlendi. Son 48 saat içinde 35 binden fazla aracın giriş yaptığı bildirildi. Polis ekipleri, araçlarda bomba ve narkotik köpekleriyle arama yaptı.

Adana’da polis, bayram öncesi kurban pazarlarını ziyaret ederek besicilere sahte banknot konusunda uyarılarda bulundu. Besiciler, IBAN üzerinden para transferi yöntemini kullanarak, sahte para vakalarının önüne geçmeyi amaçladıklarını söyledi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin başladığını belirterek, yüz binlerce kişinin sevdikleriyle bir araya gelmek için yola çıktıklarını söyledi. 30 bin 592 personele güvenli yollar için görev verildi ve 3 bin 106 saat boyunca hava trafik denetimi yapılacak. Bakan Yerlikaya, trafik kurallarına uymamızı ve dikkatli olmamızı isteyerek, sevdiklerimizin gözünü yolda bırakmamamız gerektiğini belirtti.