Kurban Bayramı Tatili ile Akdeniz ve Ege Sahilleri Dolup Taştı

Antalya’da bayram teyakkuzu... Nüfus ikiye katlanacak

Kurban Bayramı tatili dün akşam başladı ve tatilcilerin tercih ettiği adresler yine Akdeniz ve Ege sahilleri oldu. Özellikle Antalya, yoğun talep nedeniyle dolmaya başladı. AKTOB Başkanı Kaan Kaşif Kavaloğlu, Antalya’nın yatak kapasitesinin 650 bin olduğunu belirterek, bayram döneminin doluluk oranının yüzde 90’ın üzerine çıktığını söyledi. Kavaloğlu ayrıca kentte günlük 65-70 bin yabancı turistin olduğunu ve paket tur kapsamında Antalya’da tatil planı yapan yerli turist sayısının 300 bin olduğunu da açıkladı.

Alanya’da ise toplam yatak kapasitesi 200 bin olmasına rağmen, bayram rezervasyonlarının yüzde 90’lara çıktığı ve tesislerin tamamen dolacağı bekleniyor. Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kapasitenin tamamen dolması için misafirlerin önceden rezervasyon yaptırması gerektiğini belirtti. Kamu kurumları ve yerel yönetimlerin de nüfus artışını göz önünde bulundurarak hazırlık yaptığı ifade edildi.

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer’de yatak kapasitesinin 120 bin civarında olduğunu ifade ederken, kapasitenin 110 bininin dolu olduğunu söyledi. Topaloğlu ayrıca, eylül ve ekim aylarının bile neredeyse dolu olduğunu belirtti. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ise, 62 bin nüfuslu ilçede butik oteller ve villalarla birlikte toplam yatak kapasitesinin 25 bini aştığını ve bayramda yüzde 100 doluluk beklediklerini ifade etti.

Muğla’ya, tatil için Binlerce kişi gelirken, Bodrum’da klasik hale gelmiş olan araç kuyrukları da yaşanıyor. Kent girişinde yaklaşık 4 kilometrelik araç kuyruğu oluştu ve sadece 24 saatte Bodrum’a 25 bin araç girişi yapıldı.