Kurban Bayramı’nda Otobüs Biletlerinde Yüksek Fiyatlar

Otobüs firmalarının bayram tarifesi cep yakıyor: Otobüs bileti uçağı solladı

Kurban Bayramı Yaklaşırken Otobüs Bileti Fiyatları Gündemde

Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte şehirlerarası otobüs bileti fiyatları tekrar tartışma konusu oldu. Sosyal medyada bazı kullanıcılar, otobüs bileti fiyatlarının uçak biletlerine neredeyse iki katına çıktığını belirterek, şikayetlerini dile getirdi.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF) Başkanı Mustafa Yıldırım, otobüs firmalarının bilet fiyatlarını belirlerken 4 aylık periyotlar halinde Ulaştırma Bakanlığı’na sunduğunu ancak akaryakıt zamlarını dikkate alan firmaların yüksek fiyatlarla onay aldığını ifade etti. Yıldırım’a göre, yüksek fiyatlar normal günlerde uygulanmıyor ve biletler yüzde 30 indirimli olarak satılıyor, ancak bayram ve tatil günleri için firmalar tavan fiyatı uyguluyor.

Yıldırım, artan akaryakıt fiyatları, otoban ve köprü geçiş ücretleri ile firmaların komisyon kesimlerinin, otobüs bilet fiyatlarına yansıdığını belirtti. Örneğin, internet üzerinden bilet satışı yapan sitelerde İstanbul’dan Dalaman’a 1 Haziran’da gidecek bir yolcu için 1500 liraya otobüs bileti bulunurken, aynı tarihte Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Dalaman’a 550 liraya uçak bileti alınabiliyor. 10 Haziran’da ise 900 liraya uçak bileti bulunurken, aynı tarihte otobüs bileti 1250 liraya satılıyor.