Kurban Bayramında Yaşanan Komik ve İlginç Olaylar

Bir kurban klasiği... Kaçan boğa kovalamaca

Rize’de bulunan Ahmet Yazıcı ve ortaklarının kesilmeye hazırladığı boğa, beklenmedik bir şekilde ipinden kaçarak karmaşaya yol açtı. Boğayı kontrol altına almaya çalışan Yazıcı, dengesini kaybederek düştü ve yüzünde ve kafasında iki farklı yerden yaralandı. Diğer ortaklar olan Turgut ve Kadir Kars, kaçmaya çalışan boğayı yakalayıp zorlukla kontrol altına almayı başardılar.

İstanbul Bahçeşehir Mahallesi’nde bir olay daha yaşandı. Kesim alanına taşınmak istenen büyükbaş kurbanlık, kamyonetin kasası yerine üst kısmında taşınmaya çalışıldı. Ancak hayvan kamyonet hareket edince ayağa kalkmak istedi. Bu sırada dengesini kaybeden kurbanlık araçtan düştü. Trafik karmaşası yaşanırken çevrede bulunanlar büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Bursa’nın İznik ilçesinde pide işiyle uğraşan İrfan Karaman’a ait kurbanlık bir koç, kesileceği sırada sahibinin elinden kaçtı. Koç ilçe merkezine kadar kadar gitti ve trafiği alt üst etti. Yaklaşık bir saat süren bir çaba sonrası, vatandaşların da yardımıyla kurbanlık bir inşaattın bahçesinde yakalandı.

Çorum’da bir hayvan pazarından alınan kurbanlık inek, sahibinin elinden kaçtı. İhbar üzerine gelen ekipler, ineği uyuşturucu iğneyle sakinleştirdikten sonra sahibine teslim etti.

Kurban bayramlarında sık sık karşılaşılan bir durum da acemi kasaplardır. Yurt genelinde birçok kişi hayvanlarını keserken hastanelik oldu. Kendi hayvanlarını kesmek isteyen bazı vatandaşlar kesim sırasında el, kol ve bacaklarından yaralandı. Birçoğunun ayakta tedavisi yapıldı. Toplamda 5 bin 794 acemi kasap yaralandı.

Adana’da bir kurban sahibi, satın aldığı koçu minibüsle kesim yerine götürünce komik bir sahne ortaya çıktı.

Adana’da ise ‘Örümcek Adam’ kostümlü bir kişi ile besiciler arasında ilginç bir kurban pazarlığı gerçekleşti.

İstanbul’da ise kaçak kesimler yaşandı. Esenyurt’ta kesim alanlarının dışında boş arsalarda ve yol kenarlarında izinsiz kurban kesimleri gerçekleştirildi. Çoğu çocuk olan küçük yaşta insanların kesim alanında bulunması dikkat çekti. Ayazağa’da bazı vatandaşlar kurbanlıklarını ormanda kestiler ve etleri hijyenik olmayan naylon brandaların üstüne koydular.