Kuşadası’nda Trafik Polislerine Hakaret Eden Sürücüye ve Diğer Sürücülere Para Cezası Kesildi

Aydın'da motosiklet sürücüsü polise zor anlar yaşattı

Kuşadası ilçe merkezinde meydana gelen olayda trafik polisleri, kask takmadan motosiklet sürmekte olan B.U.’yu günlük rutin kontrolleri sırasında durdurdu. Polis memurları B.U.’ya karşı nazik bir şekilde yaklaşmalarına rağmen, B.U. polislere kaba davranışlarda bulundu ve kendisine hakaretler savurdu. Bu sırada olayı gören bazı vatandaşlar da B.U.’nun sokak ortasında bağırıp çağırması karşısında tepki gösterdi.

B.U., gözaltına alınmak üzere gelen kadın polise de aynı şekilde hakaret etti ve ona da kaba sözler söyledi. Olayın ardından B.U. ifadesi alınmak üzere karakola götürüldü. Polisler, kendilerine hakaret ettiği gerekçesiyle B.U.’dan şikayetçi olurken, B.U. da kendisine kaba davranıldığı iddiasıyla polislerden şikayetçi oldu.

Öte yandan, B.U.’ya trafik kanununun farklı maddeleri gereğince 3 bin 289 TL trafik cezası kesildiği ve yapılan uygulama kapsamında toplamda 46 sürücüye 91 bin 88 TL para cezası kesildiği öğrenildi. Bu olay, trafik kurallarının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.